Koronavirüste en trajikomik vefat! Klimayı çalıştırmak için hastanın solunum cihazının fişini çektiler

Hindistan'da koronavirüs taşıdığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir hasta garip bir şekilde hayatını kaybetti.

Koronavirüste en trajikomik vefat! Klimayı çalıştırmak için hastanın solunum cihazının fişini çektiler

Hindistan'da koronavirüs taşıdığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir hasta garip bir şekilde hayatını kaybetti. Hastanın bağlı olduğu solunum cihazının fişi, klimayı çalıştırmak isteyen akrabaları tarafından çekilince talihsiz adam yaşamını yitirdi.

Indian Express'in haberine tarafından bir devlet hastanesinde tedavi altına alınan 40 yaşındaki erkek hastanın odayı ferahlatmak isteyen yakınlarının, klimanın fişini takmak için solunum cihazının fişini çıkardığı iddia edildi.

15 HAZİRAN'DA ODAYA ALINDI

Kovid-19 taşıdığı şüphesiyle 13 Haziran'da Kota şehrindeki bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan hastanın, Kovid-19 deneme sonucu sonra olumsuz çıktı. Hasta, yoğun bakımdaki diğer bir hastanın deneme sonucun fazla çıkmasının ardından emniyet önlemi olarak 15 Haziran'da izolasyon odasına alındı.

SOLUNUM CİHAZININ FİŞİNİ ÇEKTİLER

İzolasyon odasının fazla sıcak olması nedeniyle hastanın yakınları aynı gün odaya bir portatif klima getirdi. Klimanın fişini takacak fiş bulamayan akrabalarının, hastanın tabi olduğu solunum cihazının fişini çektiği ileri sürülürken, takriben yarım saat sonra solunum cihazının güç kaynağının enerjisi de tükendi.

Hastanın yakınları, doktorları ve sıhhat görevlilerini durumdan haberdar etse de uygulanan kalp mesajına cevap vermeyen hasta hayatını kaybetti.

HASTANIN YAKINLARI CEVAPLARDAN KAÇIYOR

Hastane yetkilisi Dr. Naveen Saxena, üç karakter heyetin olayı araştıracağını ve konuyla ilgili bir rapor hazırlayacağını belirtti. Heyetin, hasta yalıtım odasında görevli sağlık durumu çalışanlarının ifadelerini aldığını aktaran Saxena, fakat ölen hastanın yakınlarının heyete cevap vermediğini söyledi.

Hastanın ölüm nedeninin de raporda yer alacağını kaydeden Saxena, soruşturma raporunda sorumluluk sahibi bulunan kişi hakkında hukuki işlem başlatılacağını ifade etti. Hastane yetkilileri kadar, ölen kişinin yakınlarının, klimanın fişini takmak için izin almadığı ve hastanın ölümünün gerisinde, hastane personeline ve görevi başındaki doktorlara "fena muamelede bulunduğu" öne sürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER