Hindistan'ın geliştirdiği koronavirüs ilacı 71 dolardan satılacak

9,3 milyondan artı insanı hasta eden ve 480 binden artı insanın da ölmesine sebep olan koronavirüse (Kovid-19) karşısında çoğu şirket ve ülke hap ve aşı ilerletmek için kıyasıya bir çaba içinde.

Hindistan'ın geliştirdiği koronavirüs ilacı 71 dolardan satılacak

9,3 milyondan artı insanı hasta eden ve 480 binden artı insanın da ölmesine sebep olan koronavirüse (Kovid-19) karşısında çoğu şirket ve ülke hap ve aşı ilerletmek için kıyasıya bir çaba içinde. Geçen aylarda ABD merkezli ilaç şirketi Gilead'ın geliştirdiği Remdesivir isimli ilacın Kovid-19'la mücadelede işe yaradığının ortaya çıkmasının peşinde Hindistan'dan flaş bir açıklama geldi. Hindistan merkezli Hetero Labs isimli hap şirketi, Remdesivir'in jenerik versiyonunu ürettiklerini ve 100 miligramlık paketin 5400 rupe yani 71 dolardan satışa çıkacağını duyurdu. Takriben 486 TL'ye satılacak ilacın ilk aşamada ülkedeki hastanelere gönderileceği belirtildi.

Hindistan merkezli bir diğer hap şirketi olan Cipla da, Remdesivir'in diğer bir versiyonunu geliştirdiklerini açıkladı. Şirket geliştirdikleri ilacın Hetero Labs'in geliştirdiği ilaçtan çok daha ucuza satışa çıkacağını duyurdu.

Hindistan'ın geliştirdiği koronavirüs ilacı 71 dolardan satılacak

DAHA ÖNCE 3 ÜLKEDEN TASDIK ALMIŞTI

Her iki şirketin de Gilead Sciences ile hap üretimi konusunda anlaşması olduğu belirtilirken Hindistan yönetimi bu ilaçların ağır vakalarda kullanılmasına yeşil ışık yaktı. Remdesivir daha önce ABD, Güney Kore ve Japonya'dan da onay almıştı.

JENERİK İLAÇ NEDİR?

Jenerik hap, üretilen orijinal bir ilacın öbür bir isimle bambaşka bir şirket kadar piyasaya sürülmesi anlamına kazanç. Jenerik ilacın, orijinal ilaçla aynı miktarda aynı maddeleri içermesi ve formülasyonunun da benzer şekilde olması gerekmektedir. Ayrıca jenerik ilaçların değerlerinin orijinal ürünle aynı olması da zorunludur.

Hindistan'ın geliştirdiği koronavirüs ilacı 71 dolardan satılacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER