Maske Takmaları Uyarısında Yer Alan Doktorlara Saldırgan Üç Kişiden İkisi Tutuklandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde görevli aile hekimleri Savaş Avcı ile Mehmet Akça, tetkik edinmek için sağlık ocağına gelen maskesiz hastayı gereğince darp edildi.

Maske Takmaları Uyarısında Yer Alan Doktorlara Saldırgan Üç Kişiden İkisi Tutuklandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde görevli aile hekimleri Savaş Avcı ile Mehmet Akça, tetkik edinmek için sağlık ocağına gelen maskesiz hastayı gereğince darp edildi. Üç saldırgandan ikisi tutuklandı.

s-6304b08389826b60601e9ff45ea5ae2c621198
Karabağlar 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezine dün gelen gelen iki kişi, muayene için aile hekimi Savaş Avcı'nın odasında doktorun maske takma uyarısında bulunması üzerine tartışmıştı. Dışarıya bekleyen hasta yakınının da içeriye girmesiyle 3 kişi Avcı ve ara bulmak isteyen aile hekimi Mehmet Akça'yı kafasına demir çubukla vurarak yaralamıştı.Yaralanan 2 hekim, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, durum yerinden kaçan bayan güvenilmez Ç.Ş, Ç.D. ve Ç.V. polis ekiplerince yakalanmıştı.

İki saldırgan tutuklandı

s-c5873b586507b95a37cb1d7efd90253fac9577
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ç.D. ve Ç.V. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, Ç.Ş. adli denetim şartıyla hür bırakıldı.

Hücum hatıra güvenlik kamerasında

Saldırı hatıra güvenlik kamerasında Saldırı hatıra güvenlik kamerasında 5efb53f861b5757963886d44.jpg
öte yandan durum hatıra, sıhhat ocağındaki emniyet kameraları göre kaydedildi. Görüntülerde, bahçede bekleyen maskesiz 2 kişinin doktorlarla tartıştığı ve bir anda koşmaya başlayıp saldırdıkları gözüküyor.

"Moralimiz çok bozuk"

s-4d9b1fec53b334905eff85cdc5f3b7d385edb5
Durum anını anlatan aile hekimi Savaş Avcı, dün saat 14.00 sıralarında bir bayan hastanın geldiğini ve maske takmayı reddettiğini belirterek "Şahıslar seslerini yükseltmeye başladı. Hekim arkadaşım Mehmet Akça bana yardım etmek için odasından çıkıp koşarak geldi ve ikimizi ansızın darp ettiler. Kurumdaki kapımıza zarar verdiler. Açıkça bildirmek gerekirse moralimiz fazla bozuk. Kesintisiz basından da izliyoruz. Sağlıkta şiddetin bitmesini istiyoruz. Böyle mağduriyetler yaşamak istemiyoruz. Biz mesleğimizi vatandaşlarımıza hizmet için yapıyoruz Bu stil olayların yeniden yaşanmaması için sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize sesleniyoruz" dedi.öte taraftan tedavisine başlanan ve beyin tomografisi çekilen Akça'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, hastanede müşahede altında tutulduğu bildirildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER