Doğa Rutkay’dan kahvaltı tüyoları

Instagram hesabını aktif olarak kullanan ve ikiz bebek büyütmenin zorlukları üzerine paylaşımlarda ve önerilerde bulunan Doğa Rutkay, bu kez da ikizlerinin kahvaltısı hakkında paylaşımda bulundu. Kahvaltıda belli kuralları olmadığını söyleyen Doğa şu satırları yazdı: * He.

Doğa Rutkay’dan kahvaltı tüyoları

Instagram hesabını aktif olarak kullanan ve ikiz bebek büyütmenin zorlukları üzerine paylaşımlarda ve önerilerde bulunan Doğa Rutkay, bu kez da ikizlerinin kahvaltısı hakkında paylaşımda bulundu.

Kahvaltıda belli kuralları olmadığını söyleyen Doğa şu satırları yazdı:

* Her sabah mutlaka yumurta, peynir yiyecekler, yok efendim 2 dilim ekmek durum filan gibi zorlamalar yapmıyorum. Hatta bir takım sabahlar sütlaç yapıyorum, bazen meyveli tart, ara sıra bir kek…

* Zorlayan, belirgin prensipli (uyku disiplini ve teknoloji hariç) katı bir anne değilim. Hatta iki yaşla beraber gelen, itiraz, çok bilmişlik , huysuzluk safhalarını da onlarla inatlaşmayarak geçen biriyim.

* Tavsiyem; zorlamayın, inatlaşmayın, hallerinden anlamaya çalışın… Azıcık da akışına bırakın, keyiflerine göre yesinler veya eksik yesinler. Lütfen televizyon, ipad ve telefon gibi uyuşturuculardan uzakta tutun.

*Konuşarak anlatarak kuklalarla ve masallarla kitaplarla yemek yemek alışkanlığı kazandırmaya çalışın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER