Bol su

Bol su

Bol su

Bol su

Yeterince su içmek cildinizin her zaman nemli kalmasını ve daha elastik olmasını sağlar. Böylece çatlak, leke ve kırışıkların cildinize vereceği zararı azaltmaya yardımcı olur. 


Hindistan cevizi

İyileştirici özellikleriyle bilinen hindistan cevizi yağı lurik asit içerir ve zarar görmüş cildi iyileştirir. Çatlak izlerini tamamen geçirmez ama görünümlerinin hafiflemesine yardımcı olur. 


A vitamini

A vitamini cildi yenileyerek erken dönem çatlakların oluşumunu engeller. Cildinizin daha genç ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Sarı ve kırmızı renkli sebzelerde, balıkta, ciğerde ve süt ürünlerinde bulunur. 


Şeker peelingi

Şeker çatlak izlerinin etrafındaki ölü deriyi temizler. Peeling aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır ve iyileşme sürecini iyileştirir. Haftada iki üç defa uygulayabilirsiniz. 


Yumurta beyazı

Yumurta beyazı cildin yenilenmesini sağlayan protein içerir. İçerdiği kolojen de cildin esnekliğini kazanmasını sağlar. Çırptığınız yumurta beyazlarını çatlak olan bölgeye sürün, kuruyana kadar bekleyin ve durulayın.


Hint yağı

Risin oleik asit içeren hint yağı çok iyi bir nemlendiricidir ve içerdiği faydalı yağlar ciltteki çizgili görünümün azalmasına yardımcı olur. 


Aloe vera

Aloe vera doğada bilinen en iyi cilt yenileyicilerinden biridir. Kolojen içermesinin yanında aynı zamanda anti oksidanlarla cilt onarımına yardımcı olur. 


Limon suyu

Limonda bulunan C vitamini cildin elastikiyet kazanmasına ve çatlakların azalmasına yardımcı olur. İçerdiği asitle aynı zamanda ölü hücreleri temizler ve cilt aydınlatıcı özelliğiyle çatlak izlerinin kararmasını önler. 


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER