Duvar rengi

Duvar rengi

Duvar rengi

Duvar rengi

Duvarlarda açık renkleri tercih etmek odalarınızı daha geniş ve ferah gösterir. 


Ayna

Odanızın uygun bir köşesine büyük boy ayna asarak mekana derinlik kazandırabilir, böylelikle daha geniş gösterebilirsiniz. Büyük bir ayna koyacak yeriniz yoksa, aynanızı gün ışığını yansıtabilecek bir köşeye yerleştirin. Böylece daha ferah ve iç açıcı bir görünüme kavuşabilirsiniz.


Derli toplu odalar

Ivır zıvır eşyalarınızı koyacak ekstra geniş bir alanınız yoksa, bunları minimuma indirmeniz faydalı olabilir. Kurtulmanızın şu aşamada mümkün olamadığı eşyalarınızı da bol çekmeceli ve kullanışlı bir dolap edinerek saklayabilirsiniz.


Aksesuarlar

Küçük odalara geniş bir görünüm kazandırmak için şeffaf mobilyalar tercih etmeye özen gösterin. Cam bir orta sehpa veya şeffaf sandalyeler ortama ferah bir hava katabilir.


Çok işlevli mobilyalar

Çok fonksiyonlu tek bir mobilya almak minimum eşya maksimum saklama alanı yaratabilir.


Geniş kumaşların kullanımı

Çok geniş alanlarda (tüm koltuk gibi) desenli kumaş kullanmak kalabalık bir görüntü yaratıp zamanla ruhumuzu daraltabilir.


Daha boş duvarlar

Ferahlık hissi yaratmak için duvarlarda mininum derecede aksesuar kullanmalı, kullanılan aksesuarlar da küçük boyutlarda olmalıdır.


Büyük mobilyalar

Küçük salonlarda büyük oturma grupları yerine, değişik modellerde mobilyalar kullanın. Üçlü bir kanepenin etrafına tekli koltuklar veya puflar tercih edebilirsiniz. Kolçaksız sandalyeler ile daha ferah bir görünüme ulaşabilirsiniz.


Aydınlatma

Odayı en çok ferahlatan unsur gün ışığıdır. Dolayısıyla küçük eviniz en azından güzel bir doğal ışık alıyorsa bundan mümkün olduğunca yararlanmanızı öneririz. Geceleri ise tavan ışıklandırmasının yanı sıra köşelerde lambader kullanarak geceleri de maksimum genişliği yakalayabilirsiniz.


Kartonpiyer

Kartonpiyerleri veya alçı duvar süslemelerini duvar renginden daha açık bir tona boyarsanız, duvarlar geriye doğru itilmiş gibi görünür. Bu göz yanılsaması da odanın daha büyük algılanmasını sağlar.


Televizyon

Odada televizyon varsa küçük bir ünite seçerek gereksiz alan kaplamasını önleyebilirsiniz.


Desenler karışmasın

Birbirinden farklı desenler kalabalık bir görüntüğü yarattığı için küçük salonlarda kullanılması doğru değil. Daha sade seçeneklere yönelmeniz, salonunuzu çok daha şık ve ferah bir hale getirecektir.


Tekli parçalar

Dar mekanlarda kalabalık bir görüntü yaratmamak için sadece tek kişinin kullanabileceği bir sehpa ya da berjer gibi eşyalar satın almayın.


Ulaşım

Mobilya düzenini rahat yürünebilen ve kolay ulaşılabilen şekilde yapın. Odadan odaya veya eşyadan eşyaya ulaşmak için zikzaklar çizmenize gerek kalmadan rahatça yürüyebildiğiniz bir ev her zaman geniş ve ferah hissettirir.


Perde kullanımı

Dökümlü duran kalın perdelerin geniş salonlarda kusursuz göründüğü bir gerçek. Ancak söz konusu küçük salonlar olduğunda bu durum biraz değişiyor. Mekanınızı daha ferah göstermek için stor perdeleri tercih etmelisiniz.


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER