Gerçekçi beklentileriniz olsun

Gerçekçi beklentileriniz olsun

Gerçekçi beklentileriniz olsun

Gerçekçi beklentileriniz olsun

Farklılıklarınızı dengelemenin çabucak sorunları çözeceğini düşünmeyin. İlişkinizin uzun süre devam edeceğini düşünüyorsanız sizin de sevgilinizin de çaba göstermesi ve değişiklikler yapması gerekiyor. Böylelikle ilişkiniz zamanla doğal samimiyetine kavuşacak.


"Gerçekten" dinleyin

İlişkinizin duygusal zekasını kendi duygusal zekanızdan bağımsız bir şekilde yükseltmenizin yolu partnerinizi gerçekten dinleyerek söylediği şeyleri kişisel algılamamanız. Bu günlük yaşamınızın ve özellikle fikir ayrılığına düştüğünüz zor anlarınızın önemli bir parçası. Siz ve sevgiliniz birbirinizi anlayıp bakış açılarınızın karşı tarafta değerlendirildiğini hissettiğiniz zaman bu dönemlerde sakin ve sabırlı kalmanız daha kolay olacaktır.


Ses tonunuzu fark edin

Partnerinizle konuşurken kullandığınız ses tonunun ilişkinize etkisi çok büyüktür. Sandella şöyle açıklıyor; “Bir ilişkinin yürüyüp yürümeyeceğinin en büyük göstergesi çiftlerin birbirleriyle konuşma şeklidir. Sürekli küçümseyen veya hor gören bir ses tonu, ilişkinin ömrünü hızla kısaltır.”


Kötü duygularınızı bastırmayın

Kıskançlık, hüzün ve öfke gibi zorlu duyguları belli etmemeye çalışmak, görmezden gelmek ve bastırmak her zaman sağlıksız davranışlardır ama özellikle ilişkilere büyük hasar verebilir. İyice bakıp incelemediğiniz bir evi satın almayacağınız gibi farklılıklarınızla nasıl başa çıkacağınızı derinlemesine öğrenemediğiniz bir ilişkiyi devam ettirmeyin” diyor Sandella. Başka bir deyişle bu karanlık yanlar bir şekilde mutlaka ortaya çıkacak, bu yüzden akıllıca davranın ve erkenden harekete geçin.


Güçlü ve zayıf yanlarınızı öğrenin

Çiftlerin bütünleşik duygusal zekalarını arttırmanın başka bir kolay yolu da kendinizde olduğu gibi eşinizin de güçlü ve zayıf yönlerini bilmek. Kim daha çabuk sinirlenir? Kim daha sabırlı? Kimin bütün gününü uzun uzun anlatıp şikayet etmeye, kimin biraz yalnız kalıp dinlenmeye ihtiyacı var? Sandella. “Her iki taraf da zayıf yönlerini ortaya koyabileceğini hissettiğinde daha duygusal bir yakınlık kurulmuş oluyor.


Zorlukları erkenden konuşun

Bir ilişkiye başlamanın en romantik yolu elbette bu değil, ama işler ciddiye bindiği an zor konuları ve duyguları konuşmaktan çekinmeyin. Sandella’ya göre bu durum özellikle öfke için geçerli. “Bastırılmış öfke düdüklü tencere gibi patlar. Bu noktadan sonra da durumu düzeltmek zorlaşır. Bunun yerine en baştan birbirinize karşı açık olun aranızdaki etkileşim hala taze ve güçlüyken, aklınıza gelen tüm rahatsız edici şeyleri ortaya dökün yoksa daha kötüye gidecektir.”


Kavga etmekten çekinmeyin

Kötü duyguları bastırmamak ve zor konuları konuşmak gibi, partnerinizle kavga etmekten kaçınmayın. Bu, hayatın gerekli bir parçası ve duygularınızı karşı tarafa yansıttıktan sonra ilişkinizin güçlenmesini mümkün kılıyor. Bir konuda bir saat kavga ettikten sonra kavganın konusu o kadar da önemli olmuyor – ve emin olun ertesi gün de olmayacak.


Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER