Halı kullanımında 7 önemli nokta

Halı kullanımında 7 önemli nokta

Halı kullanımında 7 önemli nokta

Halı seçiminde renkler önemlidir. Sıcak ve rahat bir atmosfer oluşturmak için turuncu, sarı ve kırmızı gibi renkler kullanın. Mavi ve gri tonlar ise mekanda büyüklük algısı oluşturacaktır.


Halının boyutu da modeli kadar önemlidir. Halının kenarlarını açık bırakmak mekana büyüklük algısı oluşturur.


Odanızda birden fazla halı kullanıyorsanız, boyutlarının farklı olmasına dikkat edin. Boyutları aynı olan halıları kullanmamak mekanı olduğundan küçük göstermesine neden olabilir.


Halı rengini belirlerken mekanın renklerine aynı zamanda da gece ve gündüz durduğu zaman ferahlatıcı olması gerekliliğini unutmayın.


Odanıza hareket kazandırmak için üç boyutlu ve kabartma halılardan yararlanabilirsiniz. Ancak bu desenlerin odanın genel dekorasyonuyla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.


Hareketlilik oluşturmak için farklı desen ve renklerde halıları bir arada kullanabilirsiniz. Buradaki püf noktası da yine uyum olmalıdır.


Halıyı kullanacağınız mekanda desenli bir obje, tablo varsa daha sade bir halı tercih edin. Tam aksi olarak duvarlar nötr tonlarda ve koltuk kumaşları sade ise o zaman desenli ve hareketli bir halı seçin.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER