Kırmızı et

Kırmızı et

Kırmızı et

Kırmızı et

Kas dokuda yoğun miktarda bulunan koenzim Q10 vücutta enerji metabolizmasında birçok basamağa katılırken gün içerisinde enerji seviyesinin arttırılmasına da yardımcı olur. Yanında bol yeşillik ile tüketilmeli ve kırmızı et tüketiminin ardından bol su içilmelidir.


Arı sütü

Vücut için gerekli aminoasitleri bünyesinde barındırırken, en faydalı aminoasitlerden biri olan triptofanı oldukça yoğun bir şekilde içerir. Seratoninin yapım aşamasında kullanılan triptofan kişide daha enerjik hissetmeyi desteklerken zihinsel aktivitelerin de kusursuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur.


Muz

Serotonin ve melatonin hormonlarının salınımlarını artırmasının yanı sıra içerdiği magnezyum ve potasyum ile kasların gevşeyip, rahatlamasını sağlar. Bu şekilde yükselen uyku kalitesi gün içerisinde yaşam kalitesini yükseltmeye de yardımcı olur.


Yumurta

Yüksek protein kalitesi, kalsiyum, selenyum, çinko, iyot ve demir içeriği ile birlikte hem kasları güçlendirir hem de kansızlığa bağlı yorgunluk, halsizlik ve uyku hali gibi semptomların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.


Kefir

Triptofan, kalsiyum ve magnezyumdan oldukça zengin bir kaynaktır. kaslarınızın gevşemesine ve melatonin salgısı ile rahat bir uyku süreci yakalamanıza yardımcı olur. Yatmadan 2 saat önce tüketilmelidir.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER