Bayramda yalnızlığı unutturacak tüyolar

Corona virüsÜ salgınıyla sosyal yaşantımız büyük bir değişime uğradı.

Bayramda yalnızlığı unutturacak tüyolar

Corona virüsÜ salgınıyla sosyal yaşantımız büyük bir değişime uğradı. Salgından korunmak amacıyla almamız gereken en kayda değer tedbirler aralarında sosyal mesafeye dikkat etmek, sarılmak, tokalaşmak gibi eylemlerden uzaktan durmak, kalabalık ortamlara girmekten kaçınmak yer alıyor. Tüm bu kurallara bayramda da devam etmemiz gerekiyor… İşte keyifli bir bayram için Kübra Bozkurt'tan yol haritası…

TELEFON AÇIN

Gelenek göreneklerimizi bu bayramda yeniden yerine getirebiliriz. Yakınlarımızı yakından göremesek bile teknolojiden faydalanabiliriz. Telefonla, hatta mümkünse görüntülü tavır ile yakınlarımızla konuşabiliriz.

Kübra Bozkurt

Bu, hissettiğimiz özlemi ayrıntılarıyla dindirmese de kendimizi yalnız hissetmekten bizi koruyacaktır. Evde yalınız olan büyüklerimizle iletişimi koparmamak, her gün telefonla konuşmak, gün içinde yapılan planlar hakkında konuşmak, durumu normalleştirme açısından yardımsever olacaktır.

BUNLARI YAPIN

Alınan tedbirler zarfında camiler kapatıldığı için bayram namazı kılınamayacak fakat benzer manevi duyguyu hissetmek isteyen kişiler, evde erken kalkıp, o vakti dua ederek geçirebilirler.

Sonrasında ailece yapılan bayram kahvaltısı kazanç. Yalnız yaşayanlar, kendilerini iyi hissettirecek bir mönü hazırlayıp, bir şeyler izleyip dinleyerek kahvaltı yapabilir. Ailesiyle birlikte yaşayanlar ise bunu değerlendirip beraber kahvaltı sofrası hazırlayabilirler.

EVİNİZDE SES OLSUN

Yemek saatleri haricen ailenin bir arada zaman geçirirken eğlenmesi için farklı alanlara yönlendirilmiş aktiviteler bulunmalı ve programa dahil edilmeli. Evde yalnız yaşayan büyüklerimiz ve gençlerimiz de böyle bir program oluşturup günü keyifli geçirebilirler.

Yalnızlıktan ve sessizlikten bunalan ahali tekrar tekrar bir ses duyma arayışındadır. Buna bir çözüm kısık seste televizyonu başlatmak, radyoyu başlamak, bilgisayardan ya da telefondan müzik açmak olabilir. Evde herhangi bir şamata duymak kişinin yalnızlık düşüncesinin ağırlığını hafifletecektir.

BALKONUNUZ VARSA

Bir diğer uygulanması gereken davranış ise evdeki imkanları değerlendirmektir. Bazı nehir saatlerinizi balkonda yapabilirisiniz. Balkonunuz yahut bile tüm camlarınızı açın, temiz hava girsin içeri, pak havanın eşliğinde için kahvenizi, çayınızı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER