Profesörden ‘gülen adam’ yorumu: İncelenmeli

Arpalı köyünde oturan Kasım Can, attığı kahkaha ile çevresinde, ‘gülen adam’ olarak tanınıyor.

Profesörden ‘gülen adam’ yorumu: İncelenmeli

Arpalı köyünde oturan Kasım Can, attığı kahkaha ile çevresinde, ‘gülen adam’ olarak tanınıyor. Evli ve 6 çocuk babası olan Kasım Can, içten ve dostça olan gülme şekliyle merak uyandırıyor. Kasım Can’ın bu ilginç hayatı, bilim insanlarının da dikkatini çekti.

”KEŞKE HERKES GÜLSE, NE GÜZEL OLUR”

Çocukluğundan beri güldüğünü anlatan Kasım Can, şöyle konuştu:

* Gülmem konusunda hiç merak edip doktora gitmedim. bir kere merak ettim doktora gittim, bana bir sıkıntımın olmadığını söyledi.

* Televizyonda, internette yayınlanmışım. Amerika’dan bile beni aradılar. ‘Sen ne değin güzel gülüyorsun, bu corona çekip gitti’ dediler. Cümbür Cemaat beni izlemiş.

* Keşke cümbür cemaat gülse ne dek hoş olur.

”GÜNDE 8-10 SAAT UYUYORUM”

Prof. Dr. Serhat Tunç ile telefonda konuşan Kasım Can, “Herhangi bir rahatsızlığım, uyku düzensizliğim değil. Günde 8-10 saat uyuyorum. Kendimi bildim bileli 10 yaşından bu yandan gülüyorum” dedi.

”GÜLMEDEN DURAMAM”

Kasım Can, gülmesinin dönem dönem mi yahut sürekli mi olduğu yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

* Aralıksız gülüyorum.Taziyede de olsam, bir sorunla da karşılaşsam, doktora da gitsem gülüyorum. Kendime de güveniyorum, güvenmesem niye güleyim.

* her zaman rahatıma bakıyorum. Bakkal işletiyorum. İşlerimi aksatmadan yapabiliyorum,

* Cenazelerde ister istemez elbette ama üzülüyorum lakin üzüntümü içimde saklıyorum. Bir süre sonra gülmeye başlıyorum.

* Ben gülmeden duramam. Çünkü gülünce rahatlıyorum.

”ANNESİNİ 11 YAŞINDA KAYBETMİŞ”

Serhat Tunç da Kasım Can ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında şunları söyledi:

* Kendisi bana gülmesinin ufak yaşlardan beri devam ettiğini söyledi. Annesinin vefatı 11 yaşlarındayken olmuş. Çocukluk döneminde bir travmaya maruz kalmış olabilir.

* ‘Joker’ filminde de patolojik gülmeler, davranış bozuklukları ve psikotik belirtiler vardı. Bunu nöro davranışsal bir bozukluk olarak tanımlıyoruz.

* Onun öyküsünde de çocuklukta bedensel ve psikolojik olarak kötüye kulanım öyküsü vardı. Bu travmatik beyin hasarı sol tarafındaki hasarı olabiliyor. 

* O yüzden bu durumda mutlaka ayrıntılı tıbbi olarak nörolojik, psikolojik bir değerleme yapılması gerekiyor.

* Bazı hastalıklar dönem dönem olur bunda da uyku düzeninde azalmalar olur. Lakin kendisi bunların olmadığını belirtti. Bu travmatik bir beyin hasarı olmadığını dışlamıyor. Bunu mutlaka tıbbi olarak değerlendirmemiz gerekiyor. (DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER