Bakan Pakdemirli: 'Gıda ve su arzı konusunda sıkıntı yaşanmayacak'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bütün vatandaşların Ramazân-ı Şerîf'ini kutladı. Bakan Pakdemirli Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Pakdemirli: 'Gıda ve su arzı konusunda sıkıntı yaşanmayacak'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bütün vatandaşların Ramazân-ı Şerîf'ini kutladı.

Bakan Pakdemirli Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Bakan Pakdemirli,“Rahmetin, bereketin, hikmetin, sabrın ve sıhhatin ayı, on bir ayın sultanı, Ramazân-ı Şerîf'inizi kutluyorum.

Maalesef Covid-19 Pandemisi dolayısıyla bu yıl, iftar sofralarında, sahur sohbetlerinde ve teravih namazlarında buluşamayacağımız için mahzun bir Ramazân'ı sezgi edeceğiz. Fakat daima birlikte, tedbirle, özenle ve fedakârlıkla bu baskı günlerin de üstesinden geleceğimize gönülden inanıyorum. Ve biliyorum fakat gelecek Ramazan'da; baştan kalabalık iftar sofralarında buluşabileceğiz. Teravihlerimiz çocuklarımızın varlığıyla yeniden süslenecek. Komşularımızla bitmiş sahurlarda buluşacağız. Ezan vakti her tarafta tatlı bir telaş saracak fırınlarımızın önlerini, pide kuyruklarında yine uzun uzun sohbetler edeceğiz. Bayramlarımız bitmiş bayram olacak, elbet bitecek bu uzun sükût ve her tarafta şenlenecek vakitlerimiz.

Nice hoş günlere, nice ramazanlara hep birlikte kavuşacağız. Evvel Allah devletimizin enerjik varlığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel ağır koşulları aşmamızdaki üstün liderliği, ülkemize son 18 yılda her alanda kazandırdığımız sağlam altyapı, aldığımız önlemler, tedbirler ve kesinlikle sizlerin cana yakın gayretleri ile bu güç zamanları belirli aşacak ve inşallah daha nice güzel günlere, daha nice Ramazanlara defalarca birlikte kavuşacağız" dedi.

Gıda arz sıkıntısı yaşanmıyor

Ramazan ayında da yiyecek da arz sıkıntısı yaşanmayacağını gösteren Bakan Pakdemirli,"Bildiğiniz gibi, Covid-19 Pandemisi'nin şuanda tek ilacı ve kurtuluşu; evde kalmak, kaliteli ve sağlıklı beslenmek, bağışıklık sistemimizi güçlendirmektir. böylece, sizlerin sağlıklı, kaliteli, güvenilir gıdaya ulaşabilmeniz için, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, çiftçilerimizle, üreticilerimizle, yetiştiricilerimizle büyük bir bağlılıkla gece-gündüz çalışıyoruz. Pandeminin yayıldığı dönemde, Dünya ve Avrupa ülkelerinde yaşanan gıda talep sıkıntısı, hamd olsun öngörülerimizle ve aldığımız tedbirlerle, ülkemizde yaşanmamaktadır. Ve hız kesmeden “üretmeye”, hatta “daha fazla üretmeye” devam ediyoruz" diye konuştu.

Milletimize hizmet duygusu, en büyük motivasyon kaynağımız

Hasat sezonuna bir aydan daha kısa bir süre kaldığını belirten Pakdemirli," 2020 üretim sezonu, mahsul rekolte tahminlerimize baktığımızda, başta buğday edinmek üzere, esas temel yiyecek ürünlerimizin görünümleri de iyi durumda. Ne mutlu ama; Anadolu coğrafyasının bereketli topraklarını emek emek işleyen çiftçilerimiz dün olduğu gibi bugün de, kadim bir üretim kültürünü devam ettirmektedir. Atalarımızdan edindiğimiz kazanımlar bizim en büyük tecrübemiz. Gözlemlerimiz ve okumalarımız bu yolda, en büyük rehberimiz. Milletimize hizmet duygusu ise, en büyük motivasyon kaynağımız. Hayvansal yiyecek temini bakımından da bu süreçte gayretlerimiz devam ediyor. Son yıllardaki küçükbaş hayvan sayımızdaki çoğaltma ivmesini daha da yükselterek, 2023 yılında inşallah 83 milyon küçükbaşa çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Üreticilere her anlamda fazla ayrımcılık sağlandığını sözlerine ekleyen Pakdemirli şunları söyledi;

"Özetle, tarımsal ve hayvansal üretimde aksama yaşanmaması için, tüm tedbirlerimizi Bakanlık olarak alıyor, tarlalarımızla, seralarımızla, meralarımızla sürekli irtibat halinde kalıyor, yerele özgü ve alana mahsus, alternatifler geliştiriyor, özel araştırmalar yapıyoruz. Bilhassa, gıda arzı konusundaki tedbirimize binaen, ülkemizde bir karış toprağın dahi manâsız bırakılmadan ekilip biçilmesi konusunda üreticimize her anlamda fazla ayrımcılık sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz."

Su israfından kaçınılmalı

Vatandaşlara suyu tutumsuzluk etmemeleri noktasında çağrıda yer alan Pakdemirli,"Su arzı konusunda da şu lahza barajlarımızın doluluk oranı genel olarak, öteki yıllara göre iyi durumda. Su arzı konusunda sıkıntı yaşanmayacaktır. Alt burada altını çizmemiz gereken bir husus var ama; vatandaşlarımızın Covid-19'dan dolayı bireysel bakım ve hijyene dikkate ederlerken, bütün gıda israflarından olduğu gibi su israfından da kaçınmalarını, suyu iktisatlı kullanmalarını önemle rica ediyorum.

İnşAllah, fazla yakın zamanda yeniden eskisi gibi ormanlarda, mesire yerlerinde, piknik alanlarında buluşacağız ve 2023 yılı için hedeflediğimiz 83 milyon fidanı her zaman birlikte toprakla buluşturacağız. giderken Ramazân-ı Şerîf'inizi bir defa daha tebrik eder, bu mukaddes zamanların milletimizin ve ümmetimizin felahına, ferahına, sağlığına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER