TTB, DSÖ’nün listeden çıkardığı ilacı Bakanlığa sordu

TTB Merkez Konseyi, Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nün bir klinik araştırmasının hidroksiklorokin kolunu yan etkileri dikkate alarak durdurması üstüne bir izah etme yaparak, Türkiye'de hidroksiklorokin kullanan binlerce hastaya ilişkin verilerin ne durumda olduğunu sordu.Bu gelişmenin .

TTB, DSÖ’nün listeden çıkardığı ilacı Bakanlığa sordu

TTB Merkez Konseyi, Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nün bir klinik araştırmasının hidroksiklorokin kolunu yan etkileri dikkate alarak durdurması üstüne bir izah etme yaparak, Türkiye'de hidroksiklorokin kullanan binlerce hastaya ilişkin verilerin ne durumda olduğunu sordu.

Bu gelişmenin tüm COVID-19 olgularına hidroksiklorokin uygulanan Türkiye'de gerek hekimler gerekse vatandaşlar kadar tedirginlikle karşılandığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE BÜTÜN OLGULARA VERİLİYOR

Dünyada COVID-19 tedavisi konusunda hemen şimdi standart öneriler bulunmadığını andıran TTB Merkez Konseyi  açıklamasında, ülkelerde öbür uygulamalar olabildiğini belirtti.

Konsey “Tüm COVID-19 olgularına yok de, yalnızca kötüye gidiş olduğunda hidroksiklorokin veren, hafif seyir esnasında tedavi vermeyen ülkeler de vardır. Türkiye’de bütün olgulara hidroksiklorokin olabildiğince erken dönemde başlanarak verilmektedir. Hidroksiklorokinin bağlı etkilerine ilişkin artan bir şekilde yaygınlaşan bilgiler, bütün COVID-19 olgularına hidroksiklorokin uygulanan ülkemizde gerek hekimler gerekse toplumdaki bireyler açısından tedirginliğe yol açmaktadır”  diyerek bütün kesimlerin COVID-19 tedavisinde standart bir yaklaşım olmasını beklediğinin altını çizdi.

“İVEDİLİK PAYLAŞILMASINI BEKLİYORUZ”

TTB Merkez Konseyi  açıklamasının son bölümünde “COVID-19 pandemisini ‘başarılı’ bir şekilde yönettiklerini her fırsatta açıklayan ve COVID-19 hastalarına ilişkin hastalık verilerinin paylaşılmasına izin vermeyen Sağlık Durumu Bakanlığı yetkililerinden, ülkemizdeki COVID-19 olgularının yaş dağılımına, tedavi galibiyet oranlarına ve görülen ast etkilere vb. ilişkin bilgileri ivedilikle paylaşmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HİDROKSİKLOROKİN NEDİR

Plaquenil adı aşağı satılan hidroksiklorokin (HCQ), belirtilen sıtma türlerinin önlenmesi ve tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Madde bilhassa klorokine cevap veren sıtma için kullanılır.

Diğer kullanımlar arasında romatoid artrit, lupus ve porfiri kutanea tarda tedavisi bulunur. Ağız yoluyla alınır. Ayrıca COVID-19 enfeksiyonları için deneysel bir çare olarak kullanılmaktadır.

Hidroksiklorokin 1955 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde tıbbi başvuru formu için onaylanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü’nün Temel İlaçlar Listesi’nde yer alan hap, listeden çıkartıldı.

İLGİLİ HABERHidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünü tedavi ediyor mu?Hidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünü tedavi ediyor mu?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER