Amaranth Bitkisinin Mucizevi Etkisi

Amaranth Bitkisinin Mucizevi Etkisi

Amaranth Bitkisinin Mucizevi Etkisi

Bütün tahıllar arasında protein açısından zengin olmasıyla tanınan Amaranth (horozibiği) bitkisi alternatif tıbbın yeni göz bebeği konumunda. İşte Amaranth bitkisinin mucizevi faydaları…

KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞIR

Kanser hastalığı için doğal bir antioksidan olan amaranth içinde yer alan skualen antioksidan maddesi ile kanser hücreleriyle savaşıyor. Yapılan bazı araştırmalar bu bitkinin göğüs kanseri hücrelerindeki tümör büyümesini engelleyebildiğini ortaya koyuyor.

AMARANTH VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Amaranth bitkisi kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko açısından çok büyük bir kaynak. Bununla birlikte 100 gram amaranth tohumunda vücudumuzun günlük ihtiyacı olan B vitaminleri ve minerallarin %20’si bulunuyor.

DİYABET İÇİN BİRE BİR

Amaranth tahıllar içinde yüksek lif içeriğine sahiptir. Uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin zayıflamak için kullanabileceği bir bitkidir. Kolesterolü düzenler. Glikoz değerini düşürerek ensülin değerini dengelediği için diyabet hastalarına önerilir. Amaranth bitkisinin çiçekleri Peru’da diş ağrısı ve ateş tedavisi için faydalanılır.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER