Kronik Migren Hastalığı Hakkında Merak Edilenler

Kronik Migren Hastalığı Hakkında Merak Edilenler

Kronik Migren Hastalığı Hakkında Merak Edilenler
Kronik migren hastalarının çoğu doğru tanı alamazlar, tedavileri eksik kalır veya sık meydana gelen ağrı ataklar sebebiyle aşırı ilaç kullanımına başvururlar. Sürekli ilaç alan hastalar adeta ağrı kesici bağımlısı haline gelirler. Migren tanısı için diğer beyin hastalıkları tümör, damar hastalıkları, iltihap hastalıkları ve benzeri hastalıkların dışlanması için beyin görüntüleme filmi çekilmesi lazım.

GÜNLÜK İŞLERİNİZİ AKSATIYOR

Migren ağrısı özellikle orta şiddette ya da şiddetlidir ve kişinin günlük aktivitelerini aksatır, hem migren yakınması olan kişinin hem de yakınlarının yaşam kalitesi düşebilir. Baş ağrısı zonklayıcı ya da nabızla beraber atan şekilde hissedilebilir ve başın tek bir yanında yerleşebilir. Bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı hassasiyet baş ağrısına eşlik edebilir.

PEKİ MİGREN NEDEN OLUR?

Migrenin neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. Anne-babadan birinde migren varsa, çocukta da olma olasılığı yüzde kırktır. Eğer her ikisinde de migren varsa, çocukta da büyük olasılıkla migren görülebilir. Birçok kadında adet kanamasından hemen önce östrojen hormonu düzeylerinin azalması migren ağrısına fazlasıyla yol açabilir.
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER