Rıza Çalımbay: 'Kalan 8 maçı kazanmalıyız'

Süper Lig'in 27.

Rıza Çalımbay: 'Kalan 8 maçı kazanmalıyız'

Süper Lig'in 27. haftasında Denizlispor ile karşılaşacak olan DG Sivasspor'da bu maçın hazırlıkları devam ederken, Teknik Direktör Rıza Çalımbay da kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Denizlispor ile oynayacakları maça ilişkin konuşarak, takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgiler verdi.

Maç haftasına girdiklerini söyleyen Çalımbay, "Tek gayemiz kendi sahamızda oynayacağımız maçı . Uzun bir aradan sonradan oynamak kolay yok. Hiç hazırlık maçı yapamadık. Hazırlık maçı oynayabilseydik bizim için çok büyük avantaj olacaktı. Bizim en çok canımızı sıkan sakat oyuncularımız. Hakan Arslan ve Fernando Andrade'nin sakatlıkları birazcık daha önemli. Bu da bizim için dezavantaj oldu. Çünkü geniş bir kadromuz değil. bunun dışında hiçbir sıkıntımız yok. Sahiden iyi çalıştık. İmkan verildiği ölçüde, zamanı da değerlendirerek çok iyi antrenmanlar yaptık. fiziksel olarak eksik olan arkadaşlarımız var. Onlar da bir iki hafta içinde yüzde yüz hazırlanmış olurlar. Tek gayemiz ilk maçımızı kazanmak. Başka bir düşüncemiz değil. Ben takımıma yürekten inanıyorum ve güveniyorum. Taraftarla birlikte oynasaydık daha güzel şeyler olabilirdi. İyi şekilde uğraş ederek, kalan 8 maçımızı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ligi de iyi bir yerde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"Kalan 8 maç çok önemli"

Ligin başlamasıyla birlikte kıran kırana maçların oynanacağını söyleyen Çalımbay, "Kalan 8 maç hem yukarısı keza de aşağısı için çok manâlı. Bizim birçok maçımız altımızda olan ve zor durumda olan takımlarla. Bizim maçlarımız onun için daha kuvvet geçecek. Yukarıdaki takımlar birbirleriyle oynayacak. Bu da bizim avantajımız. Bu yüzden maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Kendimizi biliyoruz. Sezonun ilk yarısında nasıl güzel bir kararlılık yakalamışsak benzer şekilde olmaya çalışacağız. Tek sıkıntımız sakat olan arkadaşlarımız. bunun dışında sıkıntımız yok" diye konuştu.

Oğuzhan Sarzep - Veysel Korkmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER