Trabzonspor sadece Süper Lig'de değil, oyuncuların piyasa değerinde de lider

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'in baştan başlama ihtimaline karşısında Trabzonspor hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor.

Trabzonspor sadece Süper Lig'de değil, oyuncuların piyasa değerinde de lider

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'in baştan başlama ihtimaline karşısında Trabzonspor hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Salgının etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oyuncuların piyasa değerlerinde düşüş yaşanırken, bordo-mavililer Süper Lig'de olduğu gibi oyuncuların piyasa değerleme sıralamasında da liderliği bırakmıyor.

İlk sırada tekrar Sörloth

Süper Lig'in en değerli oyuncusu sıralamasında Trabzonspor'un golcüsü Alexander Sörloth oldu. 13 Milyon Euro'luk değeri ile ilk sırada yer aldı. Norveçli oyuncuyu ekip arkadaşı Abdulkadir Ömür ise 12 milyon 500 bin Euro'luk değeri ile takip etti. Salgın sebebiyle Sörltoh 3 milyon Euro, Abdulkadir Ömür ise 1 milyon 500 bin Euro bedel kaybetmelerine rağmen birincil iki sırayı paylaştı.

Avrupa kulüplerinin radarına girdi

Trabzonspor'un Norveçli oyuncusu Alexander Sörloth, Süper Lig'de bu sezon 19 gol attı. Yıldız oyuncu 119 dakikada 1 gol atarken, bu golleri suç oluşturan sahası içinden kaydetti. Takımı adına 7 de asist yapan Norveçli futbolcu, Karadeniz ekibinin attığı 59 golün 26'sına aracısız katkı maddesi verdi. Bordo-mavili takımda ortaya koyduğu performansla Avrupa'nın ünlü kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

İlk iki sıra Trabzonspor'lu futbolcuların

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Alexander Sörloth'ü ekip arkadaşı Abdulkadir Ömür peşine düşüp takip etti. Transfermarkt'ın Süper Lig'in nisan ayı güncellemesiyle 14 milyon Euro olan değeri salgın nedeniyle 12 milyon 500 bin Euro'ya düşen Abdulkadir Ömür ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor'un iki oyuncusunu ise 10 milyon 500 Bin Euro değerleriyle Başakşehir'den Edin Visca ile Galatasaray'dan Mario Lemina izledi.

10 oyuncu transfer listesinde

Süper Lig'de şampiyonluğun en enerjik adaylarından olan Trabzonspor'un oyuncu kadrosuna önemli transfer teklifleri geliyor. Futbol piyasasının canlanmasıyla beraber bordo-mavili kulübün ciddi aktarma teklifleriyle aleyhinde karşıya kalması bekleniyor. Karadeniz ekibinde kiralık oynayan Sörloth ile birlikte Abdulkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Abdulkadir Parmak, Sosa, Novak, Nwakaeme ve Ekuban gibi isimler yurt içi ve yurt dışı elde etmek üzere takımların aktarma çalışmalarının birincil sıralarında yer alıyor. Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hedefleyen Trabzonspor'da ise yönetim kurulu oyuncu kadrosunu elinde tutarak takviyelerle birlikte Avrupa'da daha enerjik bir kadro ile uğraş etmenin planlarını yapıyor.

Gökmen Şahin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER