Oğuzhan Uğur, ifadesini verdikten sonra böyle görüldü!

Oğuzhan Uğur açıklamasında, konunun kendi kanallarından atılan kaynaklanmadığını belirterek "Tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk" dedi.

Oğuzhan Uğur, ifadesini verdikten sonra böyle görüldü!

Kahramanmaraş ve Hatay'da baraj duvarlarının çatladığı yönünde tweet attığı gerekçesiyle 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, ifadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Uğur açıklamasında, konunun kendi kanallarından atılan tweetten kaynaklanmadığını belirterek "Tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk" dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı Köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlatmıştı. Savcılık, 'BaBala TV' sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlattı.

Oğuzhan Uğur bunun üzerine bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına geldi. Avukatıyla birlikte Basın Savcılığı Bürosuna ifade veren Oğuzhan Uğur, yaklaşık üç saat süren işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Uğur basın mensuplarının soruları üzerine, "İfademizi verdikten çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Uğur, adliye dışında yaptığı açıklamada ise "İfademizi verdik, elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımızla paylaştık. Tabii sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla ilgili olmadığını konunun detaylı bir şekilde kendisine anlattık, belgelerimizle, videolarımızla. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweetle alakalı olmadığını, hatta çok çok önce ve sonra tarihlerin dahi tutmadığını, tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk kendilerine" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER