Apple'dan güldüren "Bug Sur" gafı

Apple'ın yeni macOS sürümü Big Sur'un tanıtımı sırasında (muhtemelen) minik bir imlâ hatasıyla, işletim sisteminin adını "Bug Sur" biçiminde yazdı. Bug sur adı, bazılarında işletim sisteminin hatalarla batmış olduğu izlenimini bırakmış olabilir. Yazım hatası, Apple'ın.

Apple'dan güldüren

Apple'ın yeni macOS sürümü Big Sur'un tanıtımı sırasında (muhtemelen) minik bir imlâ hatasıyla, işletim sisteminin adını "Bug Sur" biçiminde yazdı. Bug sur adı, bazılarında işletim sisteminin hatalarla batmış olduğu izlenimini bırakmış olabilir.

Yazım hatası, Apple'ın beta yazılımlarını sınamak için kaydolanlara gönderilen epostada yer alıyordu. bununla beraber eposta içerisindeki grafikte yazılımın ismi dürüst yazılmıştı.

Big Sur ismi, Kaliforniya'nın Sierra Nevada, Catalina Island ve Mojave Desert gibi doğal bölgelerinden geliyor. macOS Big Sur, yenilenen kullanıcı arayüzü stiliyle iPadOS'a daha çok benziyor. Yeni sürümün en kayda değer özelliklerinden bir parça başına, Apple'ın yeni ARM yongalı Mac'lerini destekleyecek olması.

Son olarak macOS Big Sur, yaklaşık 19 senede 10.0'dan 10.15'e uzanan sürüm numarası düzenini sonunda macOS 11'e taşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER