Dünya Sıhhat Örgütü koronavirüsle ilgili bu açıklamayı ilk önce yaptı: Etkisi onlarca yıl sürecek

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dubaili yetkililer göre düzenlenen bir sanal sıhhat forumunda konuştu.

Dünya Sıhhat Örgütü koronavirüsle ilgili bu açıklamayı ilk önce yaptı: Etkisi onlarca yıl sürecek

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dubaili yetkililer göre düzenlenen bir sanal sıhhat forumunda konuştu. Ghebreyesus, dünyanın aleyhinde karşıya olduğu en büyük tehditin virüs değil, "küresel birlik ve liderlik eksiği" olduğunu ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

"Bu pandemiyi ayrılmış bir dünya ile yenemeyiz" diyen Ghebreyesus, "Pandeminin politikleştirilmesi sorunu büyüttü. Hepimiz güvende olana değin hiçbirimiz güvende değiliz" dedi.

"ETKİSİ ONLARCA YIL HİSSEDİLECEK"

Salgının hızlanmaya devam ettiğini ifade eden DSÖ Genel Sekreteri, "Bunun bir sağlık krizinden fazlası olduğunu biliyoruz. Bu bir ekonomik kriz, bir sosyal kriz ve birçok ülkede siyasi kriz. Etkileri onlarca yıl hissedilecek" diye konuştu.

DÜN AZAMI OLGU TESPİT EDİLEN GÜN OLDU

Dünya Sağlık Durumu Örgütü dün (21 Haziran 2020) dünya genelinde jurnal koronavirüs vakalarında en yüksek seviyeye çıkıldığını açıklamıştı. DSÖ, dün 183 bin 20 olgu kaydedildiğini duyurdu. Bugüne dek dünya genelinde 9 milyondan arti vaka görüldü ve 471 bin 197 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsle ilgili bu açıklamayı ilk kez yaptı: Etkisi onlarca yıl sürecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER