Bu 47 oyunu hemencecik kaldırın

Dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan Android, uygulamaları Google'ın devlete ait Play Store mağazasından yüklediğiniz sürece çoğunlukla tehlikesiz bir platform.

Bu 47 oyunu hemencecik kaldırın

Dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan Android, uygulamaları Google'ın devlete ait Play Store mağazasından yüklediğiniz sürece çoğunlukla tehlikesiz bir platform. Oysa buna karşın zararlı veya adware'ler, mağazaya sızabiliyor. Emniyet firması Avast, kendisini oyun gibi bildiren ve zararlı adware taşıyan 47 Android uygulaması için kullanıcıları uyardı.

Avast'ın listesindeki zararlı uygulamalar, toplam 15 milyon kez indirilmiş durumda. can sıkıcı reklamlar içeren uygulamalar, başvuru çalışır durumda olmasa bile ekrana reklam getirebiliyor. Uygulamalar üstünde yapılan detaylı analizler, arkadaki planda data gönderip aldıklarını, yer alan trojan'ların ise HiddenAds ailesine ait olduğunu gösterdi.

Uygulamaların 30'u Google kadar kaldırılsa da, 17'sinin halen indirilebilir olduğu belirtiliyor. Avast'ın uzmanlarına tarafından uygulamalar, sıradan bir kullanıcının ayrım edemeyeceği bir biçimde kendini önemli bir kullanım ya da oyun gibi gizlemeyi başarıyor.

Avast'ın paylaştığı adware taşıyan uygulamaların listesini altında bulacaksınız.

Draw Color by Number
Skate Board - New
Find Hidden Differences
Shoot Master
Stacking Guys
Disc Go!
Spot Hidden Differences
Dancing Run - Color Ball Run
Find 5 Differences
Joy Woodworker
Throw Master
Throw into Space

Tony Shoot - NEW
Assassin Legend
Flip King
Save Your Tepe
Assassin Hunter 2020
Stealing Run
Fly Skater 2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER