Kulaktaki küçük deliklerin sırrı ne

Bazen bir çocuk acayip özelliklerle doğabilir.

Kulaktaki küçük deliklerin sırrı ne

Bazen bir çocuk acayip özelliklerle doğabilir. İki gözü ayrı renkli, artı parmağı olan ya da bunun gibi kalıtımsal ve doğumsal farklılıklar bazen ilginç sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bir Takım insanlarda farketmiş olabileceğiniz bir özellik ise preauriküler sinüsler. 

Bir Takım insanların kulaklarının üstünde olağandışı ufak delikler var. Bu garip özelliğe sahip olanlardan bazıları ne olduğunu bile bilmiyor, ama bununla ilgili bir yorumlama var.

Kulaktaki Minik Delikler Ne İşe Yarıyor?

Bu minik kuralsızlık başlangıçta bir bilim adamı Van Heusinger tarafından yapılan bir çalışmada 1864'te açıklandı. Çoğunlukla üst kulağın önünde, genellikle yüz ve kulak kenarının kıkırdağı aralarında bulunuyor. Kulakların bir veya her iki tarafında ortaya çıkabiliyor. "Preauriküler sinüs, preauriküler yumuşak dokuların konjenital malformasyonudur." 

kulak

Sinüs Yoluna Uzanıyor

Yani bu delikler, cildin altında yer alan ve karışık bir yolla çalışan sinüs yoluna emrindeki. Bu delikler çoğunlukla insanlarda olmayan bir şey.

Bu çukurların genel olarak aileden gelen bir koşul olduğu düşünülüyor ancak meçhul bir nedenden nedeniyle kendiliğinden de ortaya çıkabilirler.

Doğu Asya'da bu koşul en sık görülen yerlerdendir. Doğu Asya kökenlilerin % 10'unda, Afrika kökenlilerin %4'ünde ve Kafkasyalıların % 0.5'inde yaygındır.

preauriküler sinüs

Enfekte Olabilir

Bir preauriküler sinüs, herhangi bir şekilde insanı etkilemese de, ara sıra enfekte olabilir ve tedavi gerektirebilir.

"Balık Solungaçlarının Bir Kalıntısı Olabilir"

Preauriküler sinüslerin niçin oluştuğu bütün olarak açık olmasa da, bir bilim adamının bir fikri var. Bir evrimsel biyolog Neil Shubin'e göre, bu delikler balık solungaçlarının bir kalıntısı olabilir.

3

33

kulak

Penguenler, insanı "sersemletiyor" Ay artan bir şekilde küçülüyor mu? Elon Musk hakkında bilinmeyenler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER