ABD'de korkunç iddia: Trump, ekonomiyi açtığında günlük ölümlerin 3 bine yükselmesini bekliyor

ABD'de Trump yönetiminin, ülkede ekonominin açılmaya başlamasıyla yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) vaka ve ölü sayısında ay sonuna içten büyük çoğalma beklediği öne sürüldü. OLGU SAYISI 200 BİN ÖLÜ SAYISI 3 BİNİ BULABİLİRNew York Times'ta yer alan haberde, Trump yönet.

ABD'de korkunç iddia: Trump, ekonomiyi açtığında günlük ölümlerin 3 bine yükselmesini bekliyor

ABD'de Trump yönetiminin, ülkede ekonominin açılmaya başlamasıyla yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) vaka ve ölü sayısında ay sonuna içten büyük çoğalma beklediği öne sürüldü.

OLGU SAYISI 200 BİN ÖLÜ SAYISI 3 BİNİ BULABİLİR

New York Times'ta yer alan haberde, Trump yönetiminin ekonomiyi açma girişimleriyle iç idari yazışmalarda, 1 Haziran'a kadar Kovid-19 günlük vaka sayısının 200 bini, ölü sayısının da 3 bini bulmasını projekte ettiği savunuldu.

Haberde, vaka ve ölü sayısındaki çoğaltma öngörülerinin ABD Rahatsızlık Denetleme ve Önleme Merkezleri (CDC) modeline dayanan ve Federal Acele Koşul Idare Ajansınca grafik biçiminde bir araya getirilen projeksiyonlara dayandırıldığı vurgulandı.

Şu asıl kadar ABD'de jurnal olgu artışının 25 bin, can kaybının 1750 civarında olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu projeksiyonun, 7 haftadır "evde kal" talimatının uygulandığı ve iş yerlerinin kapatıldığı ülkedeki salgınla mücadelede böylece bir şeyin değişmediğini gösterdiği kayıtlı haberde, ekonominin açılmaya başlamasıyla durumun daha da kötüleşeceği değerlendirmesi yapıldı.

TRUMP, ÖLÜMLERİN YENIDEN 100 BİNİ BULABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Ülkede, Trump yönetiminin teşvikiyle mayıs başında ekonomilerini kısmen açan Iowa, Minnesota, Tennessee ve Teksas gibi eyaletlerde Kovid-19 vaka ve ölü sayısında yükselme görülmeye başladığı haberlere yansımıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da pazar günü Fox TV'ye verdiği mülakatta, 2 hafta önce söylediği ülke genelinde tahmini toplam 60 bin can kaybı rakamının tersine, Kovid-19 ölümlerinin her yerde 100 bini bulabileceğini belirtmişti.

ABD'de korkunç iddia: Trump, ekonomiyi açtığında günlük ölümlerin 3 bine yükselmesini bekliyor

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER