AK Parti'den vekillikleri düşürülen 3 isim hakkında birincil yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi hakkında "Meclis'te gerginliğe sebep olan milletvekilliğinin düşürülmesi usuli bir işlemdir.

AK Parti'den vekillikleri düşürülen 3 isim hakkında birincil yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi hakkında "Meclis'te gerginliğe sebep olan milletvekilliğinin düşürülmesi usuli bir işlemdir. Konu Meclis'in takdirinde değildir" ifadelerini kullandı.

"YARGI KARARLARININ MECLİS'TE OKUNMASI İŞLEMİ"

Bülent Turan'ın açıklamaları şu şekilde: "Meclis'te gerginliğe sebep olan milletvekilliğinin düşürülmesi usuli bir işlemdir. Konu Meclis'in takdirinde değildir. Silahlı terör örgütüne abone olmak, devlet sırrını açıklamak vs. suçlarından kesinleşen adalet kararlarının yalnızca Meclis'te okunmasına ilişkin yapılan bir işlemdir.

"DOKUNULUR VEKİLLİĞİ İCAT EDENLER, BU GÖRÜNTÜYÜ YAŞAYANLAR"

Ayrıca esas olan dokunulmazlıktır. Ancak, bu işlem 26.dönemde HDP ve CHP'nin çok ağır ithamlarla 'kaldırın dokunulmazlıkları' şeklindeki talebiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla başlayan bir süreçtir. Yani 'dokunulur' vekilliği icat edenler, bugün bu görüntüyü yaşayanlar!"

Turan peşinde şu görselleri paylaştı:

Bir CHP'li ve iki HDP'li ismin vekilliğinin düşürülmesine AK Parti'den ilk yorumAK Parti'den vekillikleri düşürülen 3 isim hakkında ilk yorum
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER