Almanya'da enerji krizine karşı destek paketi

Ağırlıklı olarak enerji sektöründe faaliyet gösteren 9 bin şirkete 1 milyar 700 milyon euroluk vergi indirimi uygulanacak. 9 euroluk aylık ulaşım bileti uygulaması ülke genelini kapsayacak şekilde genişleyecek.

Almanya'da enerji krizine karşı destek paketi

Ağırlıklı olarak enerji sektöründe faaliyet gösteren 9 bin şirkete 1 milyar 700 milyon euroluk vergi indirimi uygulanacak.

9 euroluk aylık ulaşım bileti uygulaması ülke genelini kapsayacak şekilde genişleyecek. Bunun için aylık ücretin 49 ile 69 euro arasında olması ve tüm Almanya'da kullanılabilmesi amaçlanıyor.

Emeklilere 300 euroluk ödenek

Konut ödeneği yardımı alanların sayısı 2 milyona çıkarılacak; emeklilere 1 Aralık'tan itibaren 300 euroluk ödenek verilecek; öğrenciler için bir defaya mahsus 200 euroluk ödeme yapılacak; çocuk parası her bir çocuk için 18 euro artırılacak.

Enerji şirketlerinin kârına gelir vergisi uygulaması

Destek paketine ek olarak elektrik ve doğalgaz faturalarını düşürmek için enerji şirketlerinin kârına gelir vergisi uygulanacak.

Almanya'nın, Rusya Ukrayna savaşının ardından açıkladığı 3. destek paketi ile birlikte enerji krizine yardım için harcanan para 100 milyar euroya çıktı.

Habeck: Almanya gaz fiyatını düşürmenin bir yolunu bulacak

Almanya için resesyon beklentileri büyüyor

Almanya'da fabrika siparişleri gerilemeye devam ediyor

Almanya'da sanayi üretimi, enerji fiyatlarının etkisiyle geriledi

Deutsche Bank'tan Almanya için resesyon uyarısı

Almanya'da enerji faturalarına 65 milyar euroluk üçüncü yardım paketi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER