Avusturyalı ırkçı parti liderinden çirkin sözler: Kuran-ı Kerim koronadan tehlikelidir

Avusturya'da aşırı sağcı parti olarak aşina Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Nobert Hofer, Ekim ayında gerçekleşecek olan Viyana Eyalet seçimleri için düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada "Korona tehlikeli değil, Kuran koronadan daha tehlikelidir" diyerek Kuran- ı Keri.

Avusturyalı ırkçı parti liderinden çirkin sözler: Kuran-ı Kerim koronadan tehlikelidir

Avusturya'da aşırı sağcı parti olarak aşina Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Nobert Hofer, Ekim ayında gerçekleşecek olan Viyana Eyalet seçimleri için düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada "Korona tehlikeli değil, Kuran koronadan daha tehlikelidir" diyerek Kuran- ı Kerim'e çirkin sözlerle hakaret etti.

İLK TEPKİ AVUSTURYALI VEKİLDEN GELDİ

Avusturya Parlamentosunda başörtüsü takarak, Müslümanlara desteğiyle yakından aşina LAF Partisi milletvekili Martha Bissmann, FPÖ Lideri Hofer'in suç işlediğine dikkat çekerek, "Kuran- ı Kerim'e söz uzatmak dini özgürlüklere de tutarsız bir durumdur. Bu katiyen kabul edilemez. Hofer önemli bir kabahat işlemiştir. Yargıyı göreve ağırlama ediyorum. Biz bu çirkinliğe karşı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz" dedi. Bissman ırkçı Hofer'e tepkisini bu sözlerle sürdürdü: "Kuran- Kerim'in koronadan daha güvenli olmayan? olduğunu söyleyen şahış, bir dünya dininin tanrısal kitabını dünyada yüz binlerce insanın ölümüne sebep veren bir salgınla kıyasladı. Bu söylem bir dine ve bu dinin bütün mensuplarına karşısında yapılmış bir saldırıdır. Bu izah etme iki bambaşka konuda kabahat teşkil etmektedir. Birincisi 'dini bir inancı aşağılama' suçu ikincisi ise 'tahrik' suçu. Biz LAF Partisi olarak, bu konuda savcılığa başvuruda bulunuyoruz ve soruşturma açılması talebini iletiyoruz. Amacımız bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Bunun için uğraş edeceğiz."

"AVUSTURYA'DA MÜSLÜMANLAR HİÇ BİR ŞEKİLDE SORUN TEŞKİL ETMİYOR"

Bissmann Müslümanlara yönelik hakaretleri asla kabul edilenmez olduğunu ve yeryüzünde ırkçılıkla beslenen kişileri lanetlediklerini ifade ederek, şu ifadelere yer verdi: 'FPÖ partisi, tanıdık olmayan korkusu telkin etmek ve yabancı düşmanlığı yerine getirmek haricinde bir siyaset üretmedi. Son 10 yıldır yabancı düşmanlığını ise, Müslüman topluma hücum etmek, İslam'a saldırmakla sınırlandırdı. Bu ise koskocoman bir risk, bizim ülkemizde yaklaşık 700 bin Müslüman yaşıyor. Az Kalsın toplumun yüzde 10'u. Avusturya refah seviyesi yüksek bir ülke ve Avusturya'da Müslümanlar hiç bir şekilde sorun teşkil etmiyor. Sorun yalnızca insanları birbirine kışkırtarak siyaset yapmaya çalışan kişiler tarafından oluşuyor. Bizim görevimiz ise bunu alıkoymak'

AKBUDAK: HİÇ KİMSE TANRISAL KİTABIMIZA DİL UZATAMAZ

SÖZ Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Akbudak da Hofer'in yaptığı açıklamanın hiçbir olumlu bir yanı olmadığını söyledi. Akbudak tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 'Avusturya fazla kayda değer bir ülke, Avrupa ülkeleri arasından İslam dinini devlete ait bir din olarak kabul eden bir ülkede ve şu anda mecliste yer alan ve meclisin üçüncü başkanlık görevini üstlenen bir kişinin çıkıp da Müslümanların tanrısal kitabı olan bizim değerimiz olan Kuran'ı Kerim'i korona ile kıyaslaması hiçbir şekilde kabul edilecek bir koşul değil. Hiç kimse tanrısal kitabımıza dil uzatamaz. Biz de SÖZ Partisi olarak bunun, bu tarz bir açıklamanın bu stil bir yaklaşımının Avusturya'da yeri olmaması için mücadelemizi veriyoruz.'

"SAVCILIĞA BAŞVURUMUZU BUGÜN YAPIYORUZ"

Akbudak, Hofer'in çirkin saldırısına ilişkin yasal mücadele başlatacaklarını açıklama ederek, 'LAF Partisinin kuruluş amaçlarından biri zaten buradaki, kendilerini henüz temsil edilemeyen, mecliste laf sahibi olamayan insanların ve bu topluluk aralarında büyük bir kısmı Müslümanların sözü olmak için belirlenmiş bir parti ve biz de bu açıklamanın hemencecik ardından ilk adımlarımızı atarak, önemli bir şekilde dosyayı hazırlayarak savcılığa başvurumuzu bugün yapıyoruz. Keza mecliste bulunan bir partinin ırkçı vekilinin dokunulmazlık kisvesi aşağıda hakaret sarfetmesini alıkoymak için dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapacağız" dedi.

Avusturyalı ırkçı parti liderinden çirkin sözler: Kuran-ı Kerim koronadan tehlikelidir

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER