Böyle insanlık olmaz olsun! İçi barut doymuş ananasın yedirildiği fil hayatını kaybetti

Hindistan'ın Kerala eyaletinin Palakkad bölgesinde hamile bir filin ölümünün, içine kestane fişeği konulan bir meyveyi yedikten daha sonra meyvenin ağzında patlamasından kaynaklandığından değişkenlik ediliyor. PATLAYICININ AĞZINDA PATLAYIP YARALANMA İHTİMALİ YÜKSEKLokal bir yet.

Böyle insanlık olmaz olsun! İçi barut doymuş ananasın yedirildiği fil hayatını kaybetti

Hindistan'ın Kerala eyaletinin Palakkad bölgesinde hamile bir filin ölümünün, içine kestane fişeği konulan bir meyveyi yedikten daha sonra meyvenin ağzında patlamasından kaynaklandığından değişkenlik ediliyor.

PATLAYICININ AĞZINDA PATLAYIP YARALANMA İHTİMALİ YÜKSEK

Lokal bir yetkili Ashique Ali, filin 23 Mayıs tarihinde nehirde yaralı bir şekilde bulunduktan dört gün sonradan öldüğünü söyledi. Filin ağzında patlama kaynaklı yaraların olduğunu, şu ana değin tam olarak patlayıcı türünü tespit edemediklerini ama bir aylık filin içine kestane fişeği doldurulan bir meyveyi yemesi sonucu patlayıcının ağzında patlayıp yaralanmış olma ihtimalinin fazla yüksek olduğunu söyledi.

Olayın araştırıldığını söyleyen Barbar Yaşam Koruma Şefi Surendra Kumar, barbar yaşamın yakınında yaşayan insanların yaban domuzlarını uzak yakalamak için etrafa içi kestane fişekleri ile batmış ananas ve diğer cins tatlı meyveler bıraktıklarını, filin ağzında patlamasına sebep olan bu meyvelerden yemiş olma ihtimali üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hamile fil, kestane fişeği dolu ananası yedikten sonra öldü

4 GÜN SONRA NEHİRDE ÖLDÜ

Kumar, patlayıcının filin ağız kemikleri ve dişlerini parçaladığını fiilin yemek yiyemediği için zayıf düştüğünü ve öldüğünü söyledi. Kumar, filin 23 Mayıs tarihinde dere yaralı bulununca yetkililerin çare için hayvanı dingin ışık halkası getirmeye çalıştıklarını lakin filin kaçtığını söyledi. Filin nehrin içinde olduğunu, suyun içine düşüp boğulma ihtimaline rağmen yatıştırıcı hap kullanamadıklarını, bunun üzerine iki fille kendisini kıyıya çekmeye çalıştıklarını ve başarılı olamadıkları için filin dört gün sonra nehirde öldüğünü söyledi.

Hamile fil, kestane fişeği dolu ananası yedikten sonra öldü

ÜLKEDE GÜNDEM OLDU

Filin bu şekilde ölmesinden sonradan ülkede tepkiler oluştu. Yerel hükümetin durum ile ilgili ciddi soruşturma başlattığını söyleyen Çevre Bakanı Prakash Javadekar, eninde sonunda suçluların yakalanacağını ve hayvanlara patlayıcı vererek öldürmenin kuşkusuz Hindistan kültürü ile ters düştüğünü söyledi.

Böyle insanlık olmaz olsun! İçi barut dolu ananasın yedirildiği fil hayatını kaybetti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER