Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında ikinci dalga için sonbaharı dikkat çekici etti

Çin'in başkenti Pekin'de geçen hafta Kovid-19 vakalarında ani bir çoğalma görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında ikinci dalga için sonbaharı dikkat çekici etti

Çin'in başkenti Pekin'de geçen hafta Kovid-19 vakalarında ani bir çoğalma görüldü. Bu vakaların az daha tamamı ise toptan satış yapılan bir pazardan kaynaklandı.

Dünya Sağlık Durumu Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in başkenti Pekin'de 50 gün sonra yeni alıcı koronavirüs (Covid-19) vakaları tespit edildiğini belirterek, "Salgının kaynağı ve kapsamı araştırılıyor." dedi.

Bütün bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken Dünya Afiyet Örgütü yaptığı yeni bir açıklamayla korkuttu.

DSÖ İKİNCİ DALGA İÇİN SONBAHARI İŞARET ETTİ

DSÖ'nün açıklamasında muhtemel ikinci koronavirüs dalgasının güz aylarında başlamasının beklendiği ifade edildi.

DSÖ'nün Avrupa Alan sorumlusu Dr. Hans Kluge'nin çağrısı tüm ülkelerin bulaşma ve olgu takibi konusunda anında adım atmaları gerektiği yolunda. Yetkililer bütün ülkeleri seri ve etkin deneme, vaka takibi ve izolasyon konusunda çalışmaya çağırıyor.

Sonbaharda baş gösterebilecek ikinci dalga Kovid-19 salgını için DSÖ, bulaşma takibi ve muhtemel karantina uygulamalarını birleştirecek bir taktik geliştirmeye çalışacak.

GRİP VAKALARI GİBİ ARTIŞLAR GÖRÜLECEK

Son bilgilere göre bugün Rusya'daki bir DSÖ tesisinde yapılan toplantıya katılan Dr. Hans Kluge, sonbahar mevsiminin 'yüksek olasılıkla' sayılarda artışa niçin olacağını, tıpkı yıl sonunda grip vakalarında yükselme yaşandığı gibi Kovid-19 vakalarında da artışlar görülebileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında ikinci dalga için sonbaharı işaret etti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER