Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: 'Koronavirüs krizi şirket birleşmelerini hızlandırabilir'

Geçtiğimiz aylarda çoğu şirkette birleşme ve satın almalara dikkat çeken Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, inşaat, yazılım, gıda, ambalaj sektörlerinde lider konumdaki çoğu şirkette birleşme ve satın alma süreçleri yaşandığını söyledi. Tavukçuoğlu, "Her metamorfoz süreci .

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: 'Koronavirüs krizi şirket birleşmelerini hızlandırabilir'

Geçtiğimiz aylarda çoğu şirkette birleşme ve satın almalara dikkat çeken Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, inşaat, yazılım, gıda, ambalaj sektörlerinde lider konumdaki çoğu şirkette birleşme ve satın alma süreçleri yaşandığını söyledi.

Tavukçuoğlu, "Her metamorfoz süreci sancılı olmaktadır. Bu dönemde her şirket ayakta kalmak için çeşitli zorluklar yaşayabilir. Burada nihai hedef ayakta kalmaktır. Bu da şirket birleşmeleri, yeni ortaklıklar, satmak ya da iflas olarak gerçekleşebilir." dedi.

Bundan sondaki dönemde şirketlerin maliyetlerini yoklama etmesi ve daha yüksek cirolarla rekabet etmesinin kayda değer olduğunu vurgulayan Tavukçuoğlu, "Her şirket sahibi veya ortakları şunu bilmelidir ama şirketlerinin yaşaması için geleneksel yöntemlerden daha çok birleşme ve satın alma kültürünü kabul etmek zorundalar. Bundan sonraki dönemde minik şirketlerin uzun zaman yaşama şansı zor. Ya organik olarak büyümeyi başarmaları gerekiyor. veya birleşme yoluna gitmeliler. Son olanak olarak da şirketler satılarak süreç devam ilerleyebilir." ifadelerini kullandı.

"Startuplar birleşerek avantaj sağlayabilir"
Startupların birleşmelerinin önemli olduğunu bildiren Önder Tavukçuoğlu, "Birleşin, daha yüksek yatırım alın ve yurtdışına açılıp ses getirin. Büyük balık ufak balığı yutacak. Birlikten baskı doğar." tavsiyesinde bulundu.
Tavukçuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Anapara ve ilk elden yatırımların azaldığı bir dönemde özellikle startup şirketlerinin birleşerek yükselme durumu ortaya çıkabilir. Bu konuda melek yatırımcılara ve startup fonlarına koskocoman görevler düşmektedir. Benzer sektör içerisinde etkinlik belirten ve tohum aşamasındaki startuplar birleşerek büyük fayda sağlayabilirler."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER