Emekliye maaş müjdesi!

SGK İl Müdürü Uzun yaptığı açıklamada SGK göre her yıl 16 Mayıs gününü içine alan hafta, “Sosyal Güvenlik Haftası'' olarak kutlandığını hatırlatarak, bu sene 11-17 Mayıs tarihleri aralarında kutlanacak olan Sosyal Emniyet Haftasının korona virüs (covid-19) salgını seb.

Emekliye maaş müjdesi!

SGK İl Müdürü Uzun yaptığı açıklamada SGK göre her yıl 16 Mayıs gününü içine alan hafta, “Sosyal Güvenlik Haftası'' olarak kutlandığını hatırlatarak, bu sene 11-17 Mayıs tarihleri aralarında kutlanacak olan Sosyal Emniyet Haftasının korona virüs (covid-19) salgını sebebiyle daha eksik kapsamlı etkinliklerle kutlanacağını kaydetti. Bütün vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayan Uzun, emeklilere iki bayram öncesinde maaşlarının yatırılacağını müjdeledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı nedeniyle maaşların erken ödeneceğini gösteren SGK Müdürü Uzun, "Ramazan Bayramı sebebiyle SSK emeklilerinin ve hak sahiplerinin emekli maaşlarının 15-20 Mayıs tarihleri arasında ödenecektir. TAHVIL-KUR emeklilerinin ve hak sahiplerinin emekli maaşlarının ise 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde yatırılacaktır" dedi.

Genel Sağlık Durumu Sigortası hizmetleri

İl Müdürü Uzun, açıklamasında isteyen herkesin 88.29 TL Genel Sıhhat Sigortası Primi ödeyerek, sıhhat hizmetlerinden faydalanabileceğini belirterek, Genel Sağlık Sigortası hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Müdür Uzun, "Genel Sağlık Durumu Sigortası ile tüm vatandaşların sıhhat güvencesinin sağlanıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişilerden kazanç testi yaptırmaları ile ortaya meydana çıkan netice, brüt asgari ücretin üçte birinin altında çıkanların eski adı ile yeşil karttan sağlık hizmeti veriliyor.

Kazanç testi brüt en az ücretin üçte birinin üzerinde çıkan kişiler için ise yalnızca aylık 88.29 TL prim ödeyerek tüm aile bireyleri Genel Sağlık Durumu Sigortasından faydalandırılıyor. 18 yaş altı tüm çocuk ve gençlerin kayıtsız şartsız şartsız GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. İsteyen vatandaşların hiç kazanç testi yaptırmadan da 88.29 TL GSS primi ödeyerek afiyet hizmetlerinden faydalanabiliyor" biçiminde konuştu.

Borcu bulunanlarda bedava faydalanıyor

SGK Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 60 günden artı BAĞKUR ve Genel Sağlık Durumu Sigortası prim borcu bulunanların da 31 Aralık 2020 tarihine kadar Devlet Hastaneleri ve Üniversite Hastanelerinden ücretsiz faydalanabildiğini kaydederek, lakin bu kişilerin hap bedellerini kendilerinin ödediğini hatırlattı.

143 kalem hizmet e devletten sunuluyor

Uzun, Sosyal Emniyet Kurumunun 143 kalem hizmetinin E-Devlet üzerinden sunulduğunu da vurgulayarak, "Vatandaşlar kurum hizmet binalarına gelmeden bu işlemlerini evlerinde internetten halledebilir. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu adresine girenler 143 kalem hizmeti rahatça oturduğu yerden alabilir" ifadelerine yer verdi.

Şart aranmadan sunulan sıhhat hizmetleri

Uzun şart aranmadan sunulan afiyet hizmetleri hakkında ise, "39 sözleşmeli afiyet hizmeti sunucusundan hizmet veriliyor. Acele vakalar, trafik ve iş kazaları, annelik, yeni doğan bebekler ve madde bağımlılığı gibi hallerde de hiçbir durum aramaksızın sağlık durumu hizmeti sunuluyor" diye konuştu.

Uzun, 2020 yılında SGK Gaziantep İl Müdürlüğünün reçetesini incelediği sözleşmeli eczane sayısının 815 olduğunu açıklama etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER