Erdoğan'ın Kararıyla Merkeze Çekilen Tümamiral Cihat Yaycı İstifa Etti: 'Onurum, Gururum İncindi'

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine bahşedilen Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifa ettiği bildirildi. Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Erd.

Erdoğan'ın Kararıyla Merkeze Çekilen Tümamiral Cihat Yaycı İstifa Etti: 'Onurum, Gururum İncindi'

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine bahşedilen Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifa ettiği bildirildi.

s-f55f2ab4aadf5bc12e8137d40b00020af8cafd
Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Devlete Ait Gazete’de yayımlanmıştı.Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün haberine tarafından Yaycı istifa gerekçesini “Onurum, gururum incindi” sözleriyle açıkladı.

Yaycı'nın öne çıktığı iki konu: FETÖ ile çaba ve Libya

s-1eede0202ddedf909e9f4540a27d5747a085df
Timamiral Yaycı, 15 Temmuz darbe girişiminden daha sonra TSK içindeki FETÖ mensuplarını saptama etmede kullanılan “FETÖmetre” isimli çalışma ile Türkiye-Libya arasındaki deniz yetki alanları anlaşmasının mimarı olarak nitelendiriliyordu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Libya anlaşmasından sonradan Yaycı’nın bu konudaki çalışmalarını ad vererek övdüğü de belirtiliyor.

Yaycı'nın istifa haberine sosyal medyadan tepkiler

Tümamiral Yaycı'nın özgeçmişi

s-adefed5c22e5804bee7528592ed1069b4771fe
Yaycı, 1966 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1984 yılında Deniz Lisesi'nden, 1988 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının dağıtılmış gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği, TCG Yavuz ile TCG Kemalreis'de II. Komutanlık görevlerinde bulundu, 2005-2006 yıllarında TCG Kemalreis Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak tayin yürüttü.Deniz Kuvvetleri Komutanlığının değişik gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS'de II. Komutanlık görevlerinde yer alan Cihat Yaycu, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak devir yapmıştır.'Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" Esas Bilim Dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD'de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" dallarında yüksek lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi'nde "Milletlerarası İlişkiler" ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamlamıştır.''2000 yılında Deniz Harp Akademisi'nden, 2003 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olan Cihat Yaycı, Deniz Filosu Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Idare Çözümleme ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Taktik ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve devamında Taktik ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. "Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" esas bilim dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD'de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" dallarında yüksek lisans yaptı ve İstanbul Üniversitesi'nde "Uluslararası İlişkiler" esas bilim dalında da doktorasını tamamladı.29 Temmuz 2016 tarihinde Tümamiralliğe terfiini müteakip, 2016-2017 yılları arasında Dz.K.K.lığı Personel Başkanı görevlerini icra etmiştir. 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Dz.K.K.lığı Kurmay Başkanı görevine atanan Tümamiral Yaycı, Müşerref YAYCI ile evli olup, bir oğlan babasıdır. İngilizce ve Rusça bilmektedir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER