Korona et tüketimini artırdı

Korona virüsünün Türkiye'de de görülmesiyle Sivas'ta et tüketimi arttı.

Korona et tüketimini artırdı

Korona virüsünün Türkiye'de de görülmesiyle Sivas'ta et tüketimi arttı. Sivas'ta et, sucuk, pastırma ve kavurma tüketimi son bir ayda yüzde 30 yükseliş gösterdi. Et tüketiminin artmasından dolayı kasaplar satışların Ramazan ayında daha da yükselmesini bekliyor. Kasaplar ayrıca et fiyatlarında 2 ila 3 lira arasında yükselme olduğunu da açıklama etti.

Konu ile ilgili izah etme yapan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, korona virüsün çıkmasının ardındaki et satışlarında çoğaltma olduğunu söyledi. Vatandaşların bağışıklıklarını güçlendirmesi namına et satışlarının arttığını açıklayan Hastaoğlu, et fiyatlarında 2 ila 3 lira artma olduğunu açıklama etti.

“Ülke olarak eti seven insanlarız”
Hastaoğlu, ette herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da söyleyerek, “şimdi ette sıkıntımız yoktur. Gerçi mevsimsel olarak çayır hayvanlarının meraya çıkma zamanı. Önümüzde ramazan var. Cuma günü ramazana başlıyor. Besiciler ramazanda etin prim yaptığından dolayı her yıl biraz daha piyasaya sürmeyi bekliyorlar. Akabinde ramazandan daha sonra kurban bayramı var. Besiciler genç hayvanlarını kurbana ayırıyorlar. derhal bizim en tedirgin dönemimiz. Pik dönemi dediğimiz zamana geldik. Buna rağmen hastalıktan dolayı insanların ete teveccühü var. Piyasada fazla fazla afaki artışlar değil. 2-3 liralık bir yükselme var, oda tekrar tekrar olan bir şey. Hastalığın etkisi de oldu, onu da biliyoruz. Virüsün çıkmasıyla uzmanlar bilhassa etin bağışıklık anlamında fazla faydasının olduğunu söyleyince et tüketimi de arttı. Bayağı zamanla, şuan oysa zamanı karşılaştırırsak tahminim yüzde 30 gibi bir çoğalma oldu. Ülkemiz büyük bir ülke. Hepsinin altından kalkacağız ve beraber çözeceğiz. Yiyecek olmazsa olmazımız. Et sektöründe pastırma, sucuk, kavurma tümü var. Ramazana hazırlığımızı yaptık. Bizi çok fazla etkilemez ama öteki meslek kollarında büyük sıkıntılar var. Ramazanın birincil haftasında et satışlarının yeniden artacağını düşünüyorum. Biz ülke olarak, il olarak eti fazla seven bir insanlarız” dedi.

Sivas'ta sucuğun kilosu sıradan 55, antrikot pastırmanın 125, kavurma 115, kıyma 48 ve kuşbaşı et ise 50 TL'den satılıyor.

Oğuzhan Sarzep - Onur Erden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER