KUDAKA’dan Erzincan’a 1 milyon 363 bin TL parasal yardım

Erzincan Lisesi Görüşme salonunda düzenlenen imza töreninde Vali Yardımcısı Enver Yılmaz, KUDAKA Genel Sekreteri Prof.

KUDAKA’dan Erzincan’a 1 milyon 363 bin TL parasal yardım

Erzincan Lisesi Görüşme salonunda düzenlenen imza töreninde Vali Yardımcısı Enver Yılmaz, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan yardımcısı Namık Polater ve okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan, İl Ulusal Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Eğitimin geliştirilmesi mali destek programı çerçevesinde KUDAKA ile birlikte yapılan çalışmada mesleki teknik eğitime bağlı üç tane okulumuzun projelerinin imza merasiminde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu projelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mesleki Teknik Eğitimin altyapısının güçlendirilmesinde öğrencilerimizin yetişmesinde fazla önemli faydaları olacağına inanıyorum. hiç kuşkusuz mesleki teknik eğitim okullarımız. İşte bu meyanda 2023 eğitim vizyonu ülkemizin eğitimle ilgili olarak geleceğini ve gelecekle ilgili planlamalarını çok ciddi bir proje kapsamında hedefler ortaya koymakta. İşte bu hedeflerin içerisinde mesleki teknik eğitimin altyapısı ilk kez. ARGE çalışmaları inovasyon çalışmaları atölyelerin güçlendirir laboratuvarlarda altyapının güçlendirilmesi öğrencilerin bu okullarımıza yönlendirilmesi hoca arkadaşlarımızın hizmet içi eğitim ile balığının arttırılması ve tüm farkındalığın arttırılması ile birlikte de birlikte alıştırma ortamı ulus kurum ve kuruluşları ajanslar STK'larla işbirliği 2023 eğitim vizyonu içerisinde mesleki teknik eğitimin güçlendirilmesi ile ilgili atılmış olan kayda değer adımlardır. Bu salgın süreci içerisinde ülkemizin gereksinim duymuş olduğu her ne ise bunların yapımı ile ilgili olarak da üretimin ve bilhassa mesleki teknik eğitimi yaptıklarını her birimiz tanık olduk. Dolayısıyla mesleki teknik eğitime ne değin tartı affedilmesi ne dek daha fazla manâlı bir konuma getirilmesinin de ne manâlı olduğunun altını bir kere daha çekilmiş oldu” diye konuştu.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün açılış konuşmasının ardındaki projelerin tanıtımı ve imza törenine geçildi.
İmza töreninde Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi göre hazırlanan 525 Bin 613 TL Tarım ve Hayvancılık Alanında Girişimcilik ve Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi projesi, 284 Bin 562 TL Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi göre hazırlanan Tam Gün Tam Yıl Kurs Merkezi projesi ve 552 Bin 792 TL Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Minik Yatırımlar Büyük Sıçrayışlar projesinin sözleşmeleri imzalandı.
İmza töreni öncesinde kısa bir söylev yapan KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, “Erzincan ilimizden çok daha artı proje çalışması istiyoruz” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER