Libya'da Sirte kenti Hafter'in elinden alındı

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter milislerini Trablus il sınırlarının tamamından çıkarttıktan ve Terhune kentinde kontrolü sağladıktan daha sonra Sirte'yi de Hafter milislerinden geri aldı. Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri H.

Libya'da Sirte kenti Hafter'in elinden alındı

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter milislerini Trablus il sınırlarının tamamından çıkarttıktan ve Terhune kentinde kontrolü sağladıktan daha sonra Sirte'yi de Hafter milislerinden geri aldı.

Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için "Galibiyet Yolları" isimli yeni bir harekat başlattı. Bu harekat kapsamında başlangıçta Sirte'nin batısındaki Vişke beldesi teftiş altına alınmıştı. Vişke'nin ele geçirilmesinin peşinde Sirte'nin de ele geçirilmesiyle "Galibiyet Yolları" harekatında birincil büyük şehir ele geçirilmiş oldu.

SİRTE, KADDAFİ'NİN MEMLEKETİ

Sirte, Libya'yı 42 yıl yönettikten sonra 2011 yılında Arap Baharı ayaklanmaları sonucu devrilen Muammer Kaddafi'nin memleketi olarak biliniyor.

TARHUNE VE URBAN KENTLERİ GERİ ALINMIŞTI

Darbeci Hafter milisleri, bu sabahtan erken saatlerde Tarhune kentinde Libya Ordusu karşı yenilgi yaşayan ve Beni Velid'e içten çekilmişti.

Libya ordusu, daha sonra ise, başkent Trablus'un 100 kilometre güneyindeki Giryan kentine ast Urban beldesinde kontrolü sağlamıştı.

Urban beldesi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin en kayda değer merkezlerinden biri olarak biliniyor.

öte yandan Beni Velid şehri Belediye Başkanı, Hafter milislerinin kenti terk ettiğini duyurmuştu.

PARALI ASKERLERİN SİRTE'DEN KAÇTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Libya Ordusu dün yaptığı yazılmış açıklamada, Sirte'deki "milis ve paralı askerlerin büyük bir panik içinde kentten kaçışının gözlendiğini" paylaşarak, kentin ileri gelenlerinin "Sirte'yi barışçıl yollarla Libya hükümetine teslim etmeyi önerdiğini" aktarmıştı.

UMH ÜST ÜSTE BAŞARILAR ELDE ETTİ

Libya ordusu, son dönemde Hafter milislerine karşısında defalarca başarılar elde etti.

Son üç gün içinde, başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı'nın gerisinde Ayn Zara, Vadi er-Rebi, Tarhune ve Urban gibi mesken bölgelerinden milisleri çıkartarak kontrolü karşılayan Libya ordusu, başkent Trablus il sınırının tamamında da egemenlik kurduğunu duyurmuştu.

Libya'da Sirte kenti Hafter'in elinden alındı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER