Macron'un portresini asma zorunluluğu tartışması!

Macron'un Rönesans partisinden milletvekilleri Denis Masseglia ve Nicole Dubre-Chirat, Fransız parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis'e perşembe günü sundukları teklifte, liderin portresinin belediye binalarında zorunlu olarak asılması gerektiğini savundu. Masseglia ve Dubre-Chirat'nin .

Macron'un portresini asma zorunluluğu tartışması!


Macron'un Rönesans partisinden milletvekilleri Denis Masseglia ve Nicole Dubre-Chirat, Fransız parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis'e perşembe günü sundukları teklifte, liderin portresinin belediye binalarında zorunlu olarak asılması gerektiğini savundu.

Masseglia ve Dubre-Chirat'nin talebi, 1500'den fazla nüfusa sahip yerlerdeki belediyelerde zorunlu olarak hem Fransa'nın hem de Avrupa Birliği'nin bayrağının yer almasına ilişkin teklifin parçası olarak sunuldu.

Masseglia, meclisteki konuşmasında "Belediye binaları Fransız halkının evi gibidir. Dolayısıyla kim olursa olsun cumhurbaşkanının portresi, demokratik oylamaya saygı gereği orada sergilenmelidir" dedi.

Ulusal Meclis'ten geçen teklif, Senato'da da oylamaya sunulacak. Görüşmelerin ne zaman düzenleneceği henüz netleşmedi.

Buna yönelik bir kanun olmasa da Fransa'daki birçok belediyede Macron'un portesi, siyasi geleneğin bir parçası olarak halihazırda asılı.

Öte yandan meclisteki tartışmalarda muhalefet kanadından teklife sert eleştiriler geldi.

Radikal solcu Jean-Luc Melenchon'un partisi Boyun Eğmeyen Fransa'dan Antoine Léaument, Macron'u "tarikat lideri gibi davranmakla" suçlayarak, tüm belediyelerden cumhurbaşkanın portrelerini indirmelerini istedi.

Léaument, bunun ülkeyi ayağa kaldıran emeklilik reformunun yasalaşmasına bir tepki olarak da yapılması çağrısında bulundu.

Boyun Eğmeyen Fransa'dan Ugo Bernalicis de "Bu gece Macroncular tüm belediye binalarında Macron'un portresinin sergilenmesini zorunlu hale getirdi. Gerçekten Macron'dan daha fazla nefret etmemizi mi istiyorlar?" dedi.

Macron'un halkı sokağa döken emeklilik reformu geçen ay mecliste yapılan oylamanın ardından yasalaşmıştı. Böylelikle ülkedeki emeklilik yaşı, kademeli olarak 2030'a kadar 64'e çıkarılacak. (Independent Türkçe)

Macron'un ziyaret edeceği kentlerde gösteri yasağı

 

Çin'in Fransa'daki büyükelçisine Macron'dan tepki

 

Fransız polisi Macron için tencerelere el koydu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER