MİT Haberi Davası: Barış Terkoğlu, Açık Fikirli Keser ve Ferhat Çelik’e Terhis Kararı

”MİT mensubunu ifşa” suçlamasıyla tutsak yer alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Uzlaştırma Terkoğlu, OdaTV Yayın Yönetmeni Uzlaştırma Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Hayat gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Kültürlü Keser aylar sonradan bugün başta yargıç .

MİT Haberi Davası: Barış Terkoğlu, Açık Fikirli Keser ve Ferhat Çelik’e Terhis Kararı

”MİT mensubunu ifşa” suçlamasıyla tutsak yer alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Uzlaştırma Terkoğlu, OdaTV Yayın Yönetmeni Uzlaştırma Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Hayat gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Kültürlü Keser aylar sonradan bugün başta yargıç karşısına çıktılar. Barışma Terkoğlu, Kültürlü Keser ve Ferhat Çelik'e adli denetim şartıyla tahliye kararı çıkarken, Murat Ağırel, Barıştırma Pehlivan, Hülya Kılıç'ın tutukluluğuna devam kararı verildi.

s-435b436edf01fa6e2656090efc10722c9bc369
Savcılık taleplerle ilgili mütaalasını (görüşünü) açıkladı. Savcılık makamı mütalaasında, gazetecilerin tutukluluk halinin devamına, Erk Acarer'in yakalama talebinin tekrarına karar verdi. Savcılık, hakkındaki mütalaanın hazırlanması için gelecek celseye değin vakit istedi.

Üç gazeteciye terhis...

s-02d9f820b7d26a26c876dcf2857ef3e7b82b57
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Barış Terkoğlu, Aydınlatılmış Keser ve Ferhat Çelik'e adli teftiş şartıyla terhis kararı verildi.Murat Ağırel, Uzlaştırma Güreşçi, Hülya Kılıç tutukluluğunun devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi ise 9 Eylül olarak belirlendi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER