Rusya Başbakanı Çin'e gidiyor

Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin’in gelecek hafta Çin’e ziyaret gerçekleştireceği, ziyaretinde ülkenin devlet başkanı Şi Cinping ile görüşeceği bildirildi. Gazetemru'nun haberine göre, Rusya yönetiminin resmi internet sayfasında duyurulan ziyaretin 23-24 Mayıs tarihlerinde ger.

Rusya Başbakanı Çin'e gidiyor


Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin’in gelecek hafta Çin’e ziyaret gerçekleştireceği, ziyaretinde ülkenin devlet başkanı Şi Cinping ile görüşeceği bildirildi.

Gazetemru'nun haberine göre, Rusya yönetiminin resmi internet sayfasında duyurulan ziyaretin 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Haberde Mişustin’in Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Çin lideri Cinping ile bir araya geleceği, aynı zamanda Çin Başbakanı Li Qiang ile görüşeceği açıklandı.

Rusya-Çin iş forumuna katılacağı belirtilen açıklamada, “23-24 Mayıs tarihlerinde Çin tarafıyla varılan mutabakat uyarınca Rusya Federasyonu Başbakanı Mikhail Mişustin Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Pekin’de Mihail Mişustin’in Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ile görüşmesi planlanmakta, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakanı Li Qiang ile görüşmesi beklenmektedir” mesajı yer aldı.

Görüşmelerde, ticaret ve ekonomi alanında Rusya-Çin işbirliğine ilişkin güncel konuların ele alınacağı kaydedilirken, sanayi, enerji, ulaşım altyapısı, tarım ve diğer alanlardaki etkileşime özel önem verilmesinin planlandığı eklendi.

Görüşmeler sonucunda bir dizi ikili anlaşmaya imza atılması planlanıyor.

İngiltere Başbakanı'ndan Rusya’ya yaptırım değerlendirmesi

 

Volkswagen'den Rusya kararı: Varlıklarını sattı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

AB, Çin'le ticareti dengeleme peşinde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER