Son dakika: Libya'da Hafter'e bir darbe daha! Vişke beldesi UMH'nin kontrolüne geçti

Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için "Galibiyet Yolları" isimli yeni bir harekat başlattı.

Son dakika: Libya'da Hafter'e bir darbe daha! Vişke beldesi UMH'nin kontrolüne geçti

Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için "Galibiyet Yolları" isimli yeni bir harekat başlattı. Harekatın başlamasından kısa bir vakit daha sonra bölgeden gelen yeni gelişmelere tarafından Libya ordusu, Sirte'nin batısındaki Vişke beldesinde kontrolü ele aldığını duyurdu.

Libya'da Birleşik Milletler'in tanıdığı Milli Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) emrindeki birlikler, darbeci Hafter'in kontrolünde kalan son noktaları da kurtarmak için harekete geçti.

Ordu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Sirte ve Cufra Hava Üssü bölgesinde yer alan milislerden silahlarını bırakarak teslim olmaları için çağrı yaptı.

"Başarı Yolları" ismi bahşedilen harekat, sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmayı amaçlarken Sirte'nin batısındaki Vişke beldesi "Galibiyet Yolları" harekatında kurtarılan birincil bölge oldu.

TARHUNE VE URBAN KENTLERİ GERİ ALINMIŞTI

Darbeci Hafter milisleri, bu sabahleyin erken saatlerde Tarhune kentinde Libya Ordusu aleyhinde bozgun yaşamış ve Beni Velid'e içten çekilmişti.

Libya ordusu, sonradan ise, başkent Trablus'un 100 kilometre güneyindeki Giryan kentine ast Urban beldesinde kontrolü sağlamıştı.

Urban beldesi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin en manâlı merkezlerinden biri olarak biliniyor.

öte taraftan Beni Velid şehri Belediye Başkanı, Hafter milislerinin kenti terk ettiğini duyurmuştu.

PARALI ASKERLERİN SİRTE'DEN KAÇTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Libya Ordusu dün yaptığı yazılmış açıklamada, Sirte'deki "milis ve paralı askerlerin büyük bir panik içinde kentten kaçışının gözlendiğini" paylaşarak, kentin ileri gelenlerinin "Sirte'yi dostça yollarla Libya hükümetine teslim etmeyi önerdiğini" aktarmıştı.

UMH DEFALARCA BAŞARILAR ELDE ETTİ

Libya ordusu, son dönemde Hafter milislerine karşı tekrar tekrar başarılar elde etti.

Son üç gün içinde, başkentin güneyindeki Trablus Milletlerarası Havaalanı'nın ardından Ayn Zara, Vadi er-Rebi, Tarhune ve Urban gibi mesken bölgelerinden milisleri çıkartarak kontrolü sağlayan Libya ordusu, başkent Trablus il sınırının tamamında da egemenlik kurduğunu duyurmuştu.

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Aktüel Haberler

Son dakika: Libya'da Hafter'e bir darbe daha! Vişke beldesi UMH'nin kontrolüne geçti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER