Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye ile Askeri Bir Çatışmaya Hazırız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bir provokasyon olduğu takdirde Türkiye’ye karşısında askeri bir müdahale de dahil edinmek üzere, ülkesinin bağımsızlık haklarını gözetmek için her şeye hazırlanmış olduklarını ifade etti. Sputnik'in aktardığına tarafından.

Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye ile Askeri Bir Çatışmaya Hazırız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bir provokasyon olduğu takdirde Türkiye’ye karşısında askeri bir müdahale de dahil edinmek üzere, ülkesinin bağımsızlık haklarını gözetmek için her şeye hazırlanmış olduklarını ifade etti.

s-c8640388d0ed93d2d1d7f5a62569dbbbbb3f7d
Sputnik'in aktardığına tarafından bir Yunan televizyonuna konuşan Panagiotopoulos, Türkiye’nin provokasyonların son günlerde arttığını belirtti.Panagiotopoulos, 
“Türkiye son zamanlarda epeyce saldırgan davranıyor. Yunanistan’ın genel anlamda saldırganlık eğilimi belirten bu cins bir davranışla tek başa çıkma yönteminin, bir yana kendi diplomatik silahını göstermek, öteki yandan Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz"

s-cd46ca72fa4530619a1f995e957282f0cb6d4c
Yunanistan’ın askeri bir çatışmaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Panagiotopoulos, “Tamamiyle öyleyiz” ifadesini kullandı.Panagiotopoulos, 
“Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Muhakkak bu olasılıklar aralarında askeri müdahale de var. Bunu gerçekleştirmek istemiyoruz, oysa bağımsızlık haklarımızı maksimum derecede gözetmek için olası olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını temin etmek istiyoruz” dedi.

Gerilimin kaynağı sondaj çalışmaları

s-a31bac165641ef74cbddedb0babff862b101c0
Türkiye, Girit, Rodos ve Kerpe adalarının güneyinde petrol ve doğalgaz seslenmek için ruhsat talebinde bulunmuştu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AB yönetimine ‘Türkiye’nin provokasyonu’ ile ilgili mektup yazmıştı. Mektupta Türkiye’nin gerginliği tırmandırmasının yalnızca Yunansitan-Türkiye krizine değil, AB ile Türkiye aralarında bir krize yol açacağı belirtilmişti.

Son dönemde Yunanistan ile ilgili Onedio'nun radarına takılan bazı haberler

Yunanistan'da Sosyal Medyanın Gündemi İstanbul'un Fethi: 'Ayasofya Yeniden Bizim Olacak' - Yunanistan Turist Kabul Edeceği Ülkeleri Açıkladı: Listede Olmayan Tek Komşusu Türkiye - Sınırda Küfürleşen Türk ve Yunan Askerlerinin Efsane Görüntüleri
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER