PTT Kitap Kargosu Nasıl Gönderilir? PTT Kitap Kargo Ücreti Ne Kadar?

PTT Kargo ile günde binlerce ürün vatandaşlara teslim ediliyor. PTT Kargo’nun en iyi yanlarından biri ise kitap kargosunda indirim yapması. Peki PTT Kargo ile kitap nasıl kargolanır? PTT Kitap kargo ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde…

PTT Kitap Kargosu Nasıl Gönderilir? PTT Kitap Kargo Ücreti Ne Kadar?

Türkiye’de kitap kargolarının gönderimi diğer kargo gönderimlerinden tamamen farklı. Özellikle doğudaki illere sosyal yardım amacıyla toplu kitap gönderimleri yapılabiliyor. Böyle durumalar da PTT kargo ücretlerinde indirim olabiliyor. Peki PTT kargo ücretleri ne kadar? PTT kargo ile kitap nasıl gönderilir?

PTT Kitap Kargosu Gönderme

Pek çok öğrenci kitap kargoları çok fazla kullanmaktadır. En çok fazla üniversite öğrencilerinin evlerinden okullarına kitaplarını gönderdikleri bilinmektedir. Bundan ayrı olarak hediye maksadıyla ya da köy okullarına yardım maksadıyla da koli koli kitaplar gönderilmektedir. Bu durumlarda insanlar PTT kitap kargo kullanmak isterler. Bunun nedeni PTT’nin kitap kargosu oldukça indirimli bir kargo olmasıdır.

PTT Kitap Kargosu Ücretleri

En çok kullanılan kargo şirketlerinden biri olan PTT, ülkenin dört bir yanına kargo dağıtımı yapmaktadır. Vatandalar tarafından PTT’nin en sevilen özelliklerinden biri ise kitap kargosu hizmetidir. PTT kitap kargosu diğer kargo şirketlerine oranla daha uygundur. . PTT kitap kargo standart kargo tarifesine göre hesaplanır. Ancak %50 indirimlidir. Yani normal kargo fiyatının yarısı kadardır. PTT kitap kargoda gönderilerin sadece kitaptan oluşuyor olması önemlidir. Örneğin 10 tane kitap ve bir tane kazak olursa o kargo kitap kargo indiriminden yararlanmaz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER