Murat Soydan Vefat Etti

Ünlü oyuncu Murat Soydan'ın vefatı sevenlerini derinden üzdü. Türk sinemasına yaptığı katkılarla hatırlanacak olan Soydan, sevenlerini yasa boğdu.

Murat Soydan Vefat Etti

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Murat Soydan, gerçek adı Rüçhan Tercan olan 83 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Soydan'ın kızı Mehveş Soydan duyurdu: "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun."

Altın Portakal Ödülü Sahibi


Altın Portakal Ödülü Sahibi

Sinema kariyerine 1966'da Nejat Saydam'ın 'Kolsuz Kahraman' filmiyle başlayan Murat Soydan, 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Zulüm' filmindeki performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanmıştı.


Murat Soydan Vefat Etti

Murat Soydan asıl adıyla Rüçhan Tercan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi Edirne'de okuyan Soydan, İstanbul'a gelerek İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünden mezun olmuştur. Sanat hayatına sinemada 1966 yılında 'Kolsuz Kahraman' filmiyle başlayan Soydan, 200'e yakın filmde rol almıştır.


Murat Soydan Vefat Etti
  • Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra sinemaya geçen Soydan, Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimlerle birçok filmde rol almıştır.
  • Bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı da yapmış olan Soydan, 2016 yılında hayatını ve sanatını konu alan bir kitap yayınlamıştır.
  • 1966'da 'Perde' mecmuasının düzenlediği yarışmayı kazanarak sinema kariyerine adım atan Soydan, Türk sinemasının önemli isimleri arasında yer almaktadır.

Murat Soydan'ın vefatı sinema dünyasında büyük üzüntü yaratmıştır. Oyuncunun anısına düzenlenecek törenlerle Yeşilçam'ın sevilen ismi son yolculuğuna uğurlanacaktır.


Murat Soydan Vefat Etti
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2024, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER