Doktorun coronadan ölümü meslek hastalığı tartışmalarını alevlendirdi

Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunlarından Genel Cerrahi Uzmanı Hekim Salih Cenap Çevli’nin ölümüyle birlikte sağlık durumu çalışanlarında COVID-19'un iş hastalığı kabul edilmemesi tartışmaları her yerde alevlendi.Çevli'nin, corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirmesinden.

Doktorun coronadan ölümü meslek hastalığı tartışmalarını alevlendirdi

Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunlarından Genel Cerrahi Uzmanı Hekim Salih Cenap Çevli’nin ölümüyle birlikte sağlık durumu çalışanlarında COVID-19'un iş hastalığı kabul edilmemesi tartışmaları her yerde alevlendi.

Çevli'nin, corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirmesinden günler önce yaptığı “Bulaşma korkusuyla yemek yemek yiyemez olduk. Evde çocuğumuza sarılmaya korkuyoruz” paylaşımı yaşanan tüm olumsuzluk ve ölümlere rağmen afiyet çalışanlarının korunmasızlığı iddiasını gündeme getirdi.

MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLMEDİ

Genel Cerrahi Uzmanı Hekim Salih Cenap Çevli'nin ölümünün iş hastalığı kabul edilmemesini de eleştiren Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Mesleği sebebiyle hastalanmasına rağmen meslek hastalığı tanısı almadı. Çalışanların, çalışırken ya da işten kaynaklı olarak yaralanması veya hastalanması meslek kazası ya da iş hastalığı olarak kabul edilir. Sağlık çalışanları için Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmemesi bayağı değil” diyerek eleştirdi.

EVDE ÇOCUKLARIMIZA SARILMAYA KORKUYORUZ

Corona virüsüyle çaba eden sağlık durumu çalışanlarının çoğu kez dile getirdiği koruyucu ekipman eksikliğini, geçtiğimiz günlerde andıran Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’nin Twitter paylaşımı yürekleri burktu.

Doktor Çevli, “Hala koruyucu giysimiz yok. Ellerimiz alkolden hışır oldu. Bulaşma korkusuyla yemek yemek yiyemez olduk. Evde çocuğumuza sarılmaya korkuyoruz. Hastalar dezenfektan eldiven, maskeleri kutuyla çaldı. Yurt dışından gelen 2 doktor arkadaş pozitif çıktı, yatırıldılar. Bizi kim koruyacak?” diye sorduktan kısa süre daha sonra yaşamını yitirdi.

İstanbul Tabiğ Odası Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’nin ölümünü bu mesjala duyurdu.

“HEKİMLERİ KORUYAMAYAN TOPLUMU KORUYAMAZ”

Çevli'nin yaptığı paylaşım ile önceki gün Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 son derslik öğrencisinin testlerinin pozitif çıkmasına tepki bildiren Türk Tabipler Birliği (TTB), “Hekimleri ve afiyet çalışanlarını koruyamayan toplumu hiç koruyamaz!” uyarısını yineledi.

TTB “Bu gün bir meslektaşımız daha COVID-19 salgını sebebiyle yaşamını yitirdi. Daha artı meslektaşımızı kaybetmek istemiyoruz. Hekimleri ve sıhhat çalışanlarını koruyamayan toplumu hiç koruyamaz. Sağlık Durumu çalışanları hastalanmaya ve ölmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERCoronadan ölen doktordan yürek burkan mesaj: Bizi kim koruyacak?Coronadan ölen doktordan kalp burkan mesaj: Bizi kim koruyacak?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER