Koronavirüs günlerinde cilt bakımı önemli

Dermatoloji Uzmanı Dr.

Koronavirüs günlerinde cilt bakımı önemli

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış, son aylarda tüm dünyada etkisini artıran korona virüse yakalanmamak için insanların kullandıkları alkol içerikli hijyen ve dezenfektan ürünleri konusunda tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Covid-19 veya tanıdık adıyla koronavirüsün tüm dünya ülkeleriyle birlikte Türkiye'yi de ciddi manada etkileyen tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Dalmış, “Koronavirüsten korunma tedbirleri içinde insanların kullandıkları ilk kez kolonya elde etmek üzere alkol kısa ve öz dezenfektan maddelerinin virüs konusunda çok iyi birer koruyucu oldukları kesindir. Fakat içerdikleri maddelerin fazla kullanımları cilde ciddi zararlar verebilir. Ilk Önce cilt kuruma sorunları olmak üzere cilde olumsuz etkilerinden de korunmak gerekmektedir” dedi.

aynı zamanda Dermatoloji Uzmanı Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış, bu tür dezenfektan ve koruyucu malzemelerin nasıl itinalı ve zararlarından uzaktan kullanılabileceği konusunda da kayda değer bilgilendirmeler yaptı.

Dezenfektanlar cilde önemli zararlar verebilir

Bilirkişi Hekim Ubeydullah Kendini Kaptırmış, açıklamalarına şu önemli konularla devam etti: “Bu maddelerin kullanımıyla ellerde ve ciltte meydana gelebilecek zararlı sonuçlar, bir takım tedbirlerle ve başvuru formu şekilleriyle önlenebilir veya en aza indirilebilir. Bu virüsten korunma sürecinde ilk önce eller edinmek üzere cilt sağlığı için şu noktalara siklet verilebilir. Klasik ve içeriğinde kimyasal maddeler olan köpük, akıcı sabun ve diğer sabun ürünleri kullanmak yerine eczanelerden satın alınabilen ve özlerinde herhangi bir kimyasal barındırmayan özel sabunlar ve cilt temizleme ürünleri kullanılabilir. Bu doğal ürünlerle hem lüzum duyulan hijyen ve korunma sağlanır keza de zorunlu olan nemlilik ve bakım cilde kazandırılmış olur.”

Yazın eldiven kullanmaktan kaçınmak gerekir

Maskelerden dolayı oluşabilecek deri tahrişleri ile ilgili bireysel nemlendirici kremlerin kullanılması gerektiğine şive yapan Kendini Kaptırmış, bu şekilde deri tahrişlerinin minimuma indirilebileceğini söyledi. Yaz aylarında eldiven yerine daha sık eller sabunla yıkanması gerektiğini, yaz aylarında eldiven kullanımı terleme yaptığını ve bunun alerjik reaksiyonlara sebebiyet verdiğini ifade eden Dalmış, “Terleme, alerjik tepkimelerin yanı sıra egzama gibi çeşitli dermatitlere de yol açabilir” biçiminde konuştu.

El ve cilt bakımı için en ideal vakit gece saatleridir

Uzm. Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış cilt bakımı için gece saatlerinin çok kayda değer olduğunu söyledikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ellerin yıkama işleminden sonradan bastırmadan bir kullanımlık havlu peçetelerle kurulanması gerekmektedir. Keza özelliklere nemlendirici krem uygulanması da son derece önemlidir. Bu iki unsur ilk önce el egzaması elde etmek üzere cilt sorunlarında korunmak için gerekli hareketlerdir. Nemlendiricilerle keza hasara uğramış dış tabakalar iyileştirilir ve sıhhat için zorunlu olan nem ise cilt içinde hapsedilmiş olur. Bilhassa el ve cilt bakımı için gece fazla önemlidir, yoğun içerikli nemlendirici uygulamaları yapın. Tüm bu yapılan önlemlere ve uygulamalara rağmen hala şikâyetler ve sıkıntılar varsa o vakit bir cildiye uzmanına belirmek gerekmektedir. Mevcut sorun için tıbbi bir çare gerekiyor olabilir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER