Diş Sağlığında Sürekli Yapılan Hatalar

Diş Sağlığında Sürekli Yapılan Hatalar

Diş Sağlığında Sürekli Yapılan Hatalar

Çeşitli nedenlerden dolayı renklenen ve sararan dişlerimize kimyasal maddeler ile müdahale ettiğimizde sonuç daha fazla zararlı oluyor. Uzmanlar diş macunlarının dişlerimizi olduğundan daha fazla renklendirmesine sebep olduğunu fakat oldukça kolay bir yöntemle bu sıkıntıdan kurtulabileceğimizi ifade ediyor.

Dişlerimiz, genetik nedenler, tüketilen yiyecek ve içecekler dolayısıyla renklenip sararabilir. En fazla çay, sigara, kahve gibi gün içinde fazla tüketilen ve içinde birçok katkı maddesi bulunan ürünler dişlerimizi sarartıyor.

Bu ürünleri tüketmesek de dişlerimiz yapısal veya genetik olarak da sararabilir. Bu gibi durumlarda genellikle kimyasal beyazlatıcılar kullanarak hem dişlerimize zarar vermiş hem de renklerini olumsuz yönde etkiliyoruz.

Uzmanlar çeşitli diş beyazlatıcı kimyasalların fazlaca zararlı olduğunu belirterek daha doğal yollarla dişleri beyazlatmanın mümkün olduğunu savunuyorlar. Sadece suyla durulamanın dişleri beyazlatabileceğini ve diş etlerini temizleyebileceğini ifade ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER