Assan Alüminyum’a doğrulama belgesi

Yassı alüminyum sektörünün dünyadaki en önemli üreticileri aralarında yer alan Assan Alüminyum, risk yönetimi faaliyetleri ve bu alandaki uygulamalarıyla uluslararası tehlike yönetimi standartlarını kapsayan TS ISO 31000 Tehlike Yönetimi Sistemi Düzeltme Belgesi'ni almaya hak kazan.

Assan Alüminyum’a doğrulama belgesi

Yassı alüminyum sektörünün dünyadaki en önemli üreticileri aralarında yer alan Assan Alüminyum, risk yönetimi faaliyetleri ve bu alandaki uygulamalarıyla uluslararası tehlike yönetimi standartlarını kapsayan TS ISO 31000 Tehlike Yönetimi Sistemi Düzeltme Belgesi'ni almaya hak kazandı. Şirket açıklamasına göre Assan Alüminyum, yönetim sistemi performansı, operasyonel verimlilik ve üstteki düzey risk idare çalışmalarını planlı ve sistematik şekilde ele alması neticesinde bu belgeye sahip oldu.

Uluslararası standart ailesinin üyesi olan ISO 31000, gelecekte oluşabilecek baskı koşulları öngören, riskler ortaya çıkmadan önlem alınmasını ve zaman tasarrufunu karşılayan, kaynak israfını önleyen, hedefleri gerçekleştirme ihtimalini artıran ve proaktif yönetimi teşvik eden bir sistem olarak biliniyor. Alüminyum sektöründe bu belgeyi bölge ilk firma olduklarından nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getiren Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, “Güvenilirlik, elastikiyet, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerlerimiz ile birlikte meslek ortaklarımızla uzun yıllara dayanan bir egzersiz kültürüne sahibiz. Bu kültürü ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirebilmek için mümkün risklerimizi evvelden görerek harekete geçmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Sürdürülebilirlik en manâlı gündem maddemiz. Sürdürülebilirliğin 3 ana başlığından biri olan ve işletmeler için büyük tartma taşıyan yönetişim kavramı, riski en iyi şekilde yönetmeyi gerektiriyor. Risk yönetimi kültürünün ve ilkelerinin günlük tüm faaliyetlerimizin bir parçası olarak bütün çalışanlarımız göre titizlikle içselleştirilmesi ve yürütülmesinin sağlanması sonucunda elde ettiğimiz bu doküman ile doğru yolda olduğumuzu görmüş oluyoruz. Bilhassa neredeyse bütün dünyanın etkilendiği, COVID-19 pandemisini yaşadığımız bugünlerde ani değişiklikler karşısında süratli aksiyon almanın, esnekliğin ve değişime adapte olmanın önemini bir defa daha gördük. Bu alandaki çalışmalarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Şirket Nisan ayında uluslararası egemen araştırma ve danışmanlık kuruluşu Great Place to Work kadar ‘En İyi İşveren' unvanına layık görülerek yeniden sektöründe bir prensip imza atmıştı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER