Barolarla İlgili Düzenleme Yarın TBMM'de: 'Demokratik ve Çoğulcul Bir Baro Yapısı Oluşturmakta Kararlıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çoklu baro yapısı üstünde durduklarını ve ilgili teklifin yarın Türkiye Büyük Ahali Meclisi Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu.

Barolarla İlgili Düzenleme Yarın TBMM'de: 'Demokratik ve Çoğulcul Bir Baro Yapısı Oluşturmakta Kararlıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çoklu baro yapısı üstünde durduklarını ve ilgili teklifin yarın Türkiye Büyük Ahali Meclisi Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu. Erdoğan hem, yeni herif koronavirüs salgınının etkileri sebebiyle hayata geçirilen kısa çalışma ve işsizlik ödeneği uygulamalarının bir ay daha süreceğini açıkladı.

s-4a0303e0948e64e02b804968af0af975f8cb88
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. Toplantının başlıca gündeminin küresel salgın olduğunu söyleyen Erdoğan, "Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi tehlike grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız" diye konuştu.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kısa çalışma ödeneği bir ay daha uzatıldı

s-0641cd883a98546d7f88328ba0447a75bb7707
"Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit, gazi yakınımız kura ile ulus kurumlarına yerleştirilecek. Sonuçlar Aile, Alıştırma Bakanlığımızın web sayfasında açıklanacaktır.  Sosyal koruma kalkanı aşağıda hanelere 6 milyarın üzerinde yardım yaptık. Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ödenti desteği de bir ay daha devam edecektir. STK'larını niyet alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar, gönüllülükten iletişime, spordan kültür ve sanat faaliyetine kadar 8 bambaşka başlıkta toplanmıştır."

"Daha demokratik, daha çoğulcul bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız"

s-977f5582a0dc23aba81394f69b6140e9a6a76b
"Meydanı kendi küçük hesapları için toplumun menfaatlerini hiçe sayan muhterislere bırakmayacağız. Iş örgütleri, genel olarak barolarla ilgili yapmayı planladığımız reformlar konusunda bunu yaşıyoruz. Barolar ilk olarak almak üzere bunların sağlığa zararlı yapıları, faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor. Bu yanlışı düzeltmek için gereken adımlar atmak yürütme olarak bizim, yasama olarak Meclis'in görevidir. Bunun için çoklu baro yönetimi üstünde duruyoruz. Daha demokratik, daha çoğulcul bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabahtan veriyorlar."

Hem bakınız...

Çoklu Baronun Önünü Açan Kroki Hazırlandı: 2 Bin Avukat İle Yeni Baro Açılabilecek - Son Dönemin Tartışma Konusu Çoklu Baro Sistemi: 'Baroların Siyasi İktidarın Denetimi Altına Girmesi İsteniyor' -

"Birileri manevi değerlerimize saldırıyor"

s-a719f3b01bd1b542947cb0650ab7914d552773
"Buradan tüm milletimi Rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere aleyhinde titiz söylev almaya ziyafet ediyorum. Birileri manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi baştan başa daima lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek bilhassa genç dimağları zehirlemenin peşindeler."

2002 seçimlerinden önce "Hukuki teminat durum" demişti

2002 seçimlerinden önce "Yasal teminat şart" demişti2002 seçimlerinden önce "Hukuki teminat durum" demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 seçimleri öncesinde katıldığı Genç Gösterme programında, "Gay ve eşcinsel vatandaşlarımıza bir takım Avrupa ülkelerinde olduğu gib ihaklar tanımayı düşünüyor mu? bana kalırsa ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "bir defa eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde bir kere yasal güvence altına alınması şart. ara sıra bazı tv ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyorum" diye yanıt vermişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER