HDP Tartışması Sosyal Medyaya Taşındı: Twitter'da Ahmet Şık ve Cüneyt Özdemir Kavgası

Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programında HDP'ye televizyonlarda yer verilmediğini gösteren Avukat Salim Neşelendirici'in sözleri üzerine programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın açıklama ettikleri, yeni bir tartışma başlattı.YouTube’da program yapan Cüneyt Özdemir’.

HDP Tartışması Sosyal Medyaya Taşındı: Twitter'da Ahmet Şık ve Cüneyt Özdemir Kavgası

Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programında HDP'ye televizyonlarda yer verilmediğini gösteren Avukat Salim Neşelendirici'in sözleri üzerine programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın açıklama ettikleri, yeni bir tartışma başlattı.

YouTube’da program yapan Cüneyt Özdemir’in açıklamaları ise, tartışmayı ekranlardan sosyal medyaya taşıdı.

Özdemir, HDP’lileri YouTube kanalına misafir etme ettiğini söyledi. Oysa 4 ismin de “Meşgulüz” yanıtını verdiğini açıklama etti.

Bu açıklamaya ise HDP’den istifa eden Ahmet Şık karşı çıktı.

s-a787608681c68119fc4de209fa38bad5d3b8c6
‘Türkiye’nin Nabzı’ programında HDP’nin ‘Darbeye Karşısında Demokrasi Yürüyüşü’ ele alındı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ve Avukat Salim Keyifli’in katıldığı programda Şen, senelerdir HDP’ye televizyonlarda yer verilmediğini ve HDP’ye kendini ifade etme fırsatı tanınmadığını açıklama etti.

Bunun üzerine Yılmaz, “Salim bey burası bir halk televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir” dedi.

HDP'ye Habertürk Ekranında Laf Verilmemesini 'Burası Bir Millet Televizyonu Değil' Sözleriyle Savunan Didem Arslan'a Tepki Geldi - Yaptığı açıklamanın ‘savunma değil durum tespiti’ olduğunu söyleyen Arslan, “Bu tercihin nedenleri böylece veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP’liler zamanında olmuştur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’dan Yılmaz’a destek

Didem Arslan Yılmaz'ın açıklamasının ardından Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, “PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimizce davet etmiyoruz” ifadeleriyle Yılmaz’a destek verdi.

Ateş’ten canlı yayında açıklama

Habertürk TV programcısı Veyis Ateş de canlı yayınlanan bir programda Yılmaz’ın açıklamalarına destek verdi ve açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Özdemir: "Davet ettik, meşgulüz dediler"

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise tartışmalar üstüne 4 HDP’liyi aradıklarını ancak kendilerine bu 4 ismin de “Meşgulüz” yanıtını verdiğini ifade etti.

Şık cevap verdi: "Esas eğilim medya artıklarının kahkahasında kendini ele veren şu sinsilik"

s-f1d00dbd58335eeae02381ac0d1de9a013ef6b
Özdemir’in HDP’liler konusundaki açıklamalarında gülmesine tepki gösteren Şık, “Belli Başlı cereyan medya artıklarının kahkahasında kendini ele veren şu sinsilik Türkiye’deki medya düzeninin özeti” dedi.

Özdemir: "Buradan ekmek çıkmaz fakat artık sana"

s-de09cedc18a8d4f66fdc3de2016d95272f2662
Bunun üstüne Özdemir ise, Şık’ın HDP’den milletvekili seçildiğini hatırlattı ve şu yanıtı verdi:"Ah canım ya HDP’den seçil, istifa et ve hala duyar kas... Zor işin tabii... Buradan ekmek çıkmaz ama artık sana. Kendimce yeni mağduriyetler bulmalısın kendine..."

"Soytarılığı da sinsiliğiyle yarışıyor..."

s-c0c20092ffddf6a0e9849d54045a6fb8ff89a8
İki isim arasındaki tartışma, Şık’ın “Soytarılığı da sinsiliğiyle yarışıyor fakat yine de umulan saraya, öteki soytarıların yanına kabul edilemiyor” ifadeleriyle devam etti.

"Biraz haysiyetin varsa milletvekilliğinden istifa ederdin"

s-7e9d8f9d8d7b742736137211a1d7649f7a019e
Özdemir ise son olarak Şık'a "Berbat bir gazeteciydin, milletvekilliğini beceremedin, ola ola sosyal medyada bir trol oldun... Azıcık haysiyetin varsa milletvekilliğinden istifa ederdin lakin üç kuruşa tamah ettin... Soytarı görmek istiyorsan bir aynaya bak..." ifadelerini kullandı

"Bunu hala savunan HDP’lilere de Allah fikir akıl versin"

s-ec9902a324e15fb322a072457010642b2f0f65
Cüneyt Özdemir daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "HDP’den milletvekili seçilmiş, HDP’den istifa etmiş, utanmadan hesabına ‘İstanbul Millevekili’ yazmış. Girseydin bakalım seçime bağımsız ne oluyordu...Madem bu değin şahsiyetliydin neden vekilliği bırakamadın! Bunu hala savunan HDP’lilere de Allah fikir hafıza versin!" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER