Kim Jong-Un'un eşinin uygun olmayan fotoğrafları, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi

Düşman kardeşler Kuzey ve Güney Kore arısında sular bir türlü durulmuyor. İki ülke aralarında geçen ay başlayan kitapçık krizi büyümüş, uzlaşma yolunda atılan adımlar da sekteye uğramıştı. Güney Kore, Kuzey'in 2018'de varılan Koreler arası askeri anlaşmaya son verme teh.

Kim Jong-Un'un eşinin uygun olmayan fotoğrafları, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi

Düşman kardeşler Kuzey ve Güney Kore arısında sular bir türlü durulmuyor.

İki ülke aralarında geçen ay başlayan kitapçık krizi büyümüş, uzlaşma yolunda atılan adımlar da sekteye uğramıştı.

Güney Kore, Kuzey'in 2018'de varılan Koreler arası askeri anlaşmaya son verme tehdidinde bulunması üstüne aktivistlerin sınırda Pyongyang yönetimi karşıtı broşürler atmasını yasaklayacak yeni kanunlar çıkarmayı planlandığını bildirdi.

"AĞIR BİR DEĞER ÖDEMEK ZORUNDA KALACAKTIR"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo Jong, devlete ait basında çıkan açıklamasında, broşürlerin yer aldığı balonları uçuran ilticacılar için esas vatanlarına ihanet eden "alçaklar ve melez köpekler" ifadesini kullanarak "Güney Koreli yetkililer, birtakım mazeretler sunarken bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir değer ödemek zorunda kalacaktır" gibi fazla sert açıklamalar yapmıştı.

Son olarak Kuzey Kore, Güney Kore ile uzlaşma görüşmelerinin koordine edilmesi kurulan temsilcilik ofisini patlatarak imha etmişti.

Yaşanan bu gerginliklerin arkasından Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yeon-chul görevinden istifa etti.

Kim Jong-Un'un eşinin uygunsuz fotoğrafları, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi

SONA ERMEYEN KRİZİN ASIL SEBEBİ KİM'İN EŞİ

Bir türlü sona ermeyen bu krizin ardında ise öbür bir sebep olduğu iddia ediliyor.

Dünya basınında bulunan sözde iki ülke arasındaki kitapçık krizinin belli başlı sebebi Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un eşi, first lady Ri Sol Ju.

Rusya'nın Kuzey Kore büyükelçisinin Ri Sol Ju ile ilgili yaptığı izah etme büyük yankı uyandırdı.

Kim Jong-Un'un eşinin uygunsuz fotoğrafları, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi

FIRST LADY'NİN UYGUNSUZ FOTOĞRAFLARI KRİZİ TIRMANDIRDI

Rus elçinin iddiasına göre Pyongyang karşıtı broşürlerin Kuzey Kore'yi öfkelendirmesinin reel sebebi broşürlerde yer alan Ri Sol Ju'nun uygun olmayan görüntüleri ve bulunan ifadeler.

Sosyal medyada yayılan fotoğraflara göre gönderilen broşürlerde Kuzey Kore liderinin eşinin fotoğrafları uygunsuz şekilde ve uygun olmayan ifadelerle yer alıyor.

Elçiye tarafından bu broşürlerin geçen yıl de basıldığı ve bu yıl mayıs ayından daha sonra baştan ortaya çıkarıldığı söyleniyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un öfkesinin altındaki gerçek nedenin bu olduğu ve Güney Kore'yle iplerin kopma noktasına gelmesinin arkasındaki sırrın bu olduğu konuşuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER