Qinvest Re-Pie Fonu’ndan 15 milyon liralık yatırım

Qinvest Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu, COVİD 19 salgını boyunca fiyatlarda yaşanan düşüşleri fırsata çevirerek Ankara'da 15 milyon liraya büro binası satın aldı.

Qinvest Re-Pie Fonu’ndan 15 milyon liralık yatırım

Qinvest Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu, COVİD 19 salgını boyunca fiyatlarda yaşanan düşüşleri fırsata çevirerek Ankara'da 15 milyon liraya büro binası satın aldı. Re-Pie Portföy'ün Genel Müdürü Bilgin Telci, “Son satın alma ile birlikte fonumuzu sıradan 9,5 yıllık kira getirisiyle kendini amorti edecek gayrimenkullerle doldurmuş olacağız. Salgın öncesinde bu oran evler için takriben 17,5 sene, ofisler için ise 15 sene şeklinde hesaplanıyordu. 2019 yılında yatırımcılarımıza yüzde 21'in üstünde getiri sağlama başarısı gösterdik. 2020 yılı için yapılacak yeni yatırımları da çoktan belirledik. Fonumuzun performansından faydalanmak isteyecek yatırımcı ağımızı da genişletmek amacındayız. Alımlarımızın inşaat maliyetlerinin aşağı olması yalnızca kira getirisi yok, gelecekte oluşabilecek bedel artışı anlamında da kayda değer potansiyel barındırıyor. Bazı gayrimenkulleri zamanı geldiğinde satarak da yatırımcımıza çok önemli bir kazanç oluşturma gücümüz var” dedi.

Qinvest Portföy Genel Müdürü Murat Vanlı ise “Fonlarımız doğrudan gayrimenkul kirası ve layık artışını yatırımcılarına sunuyor. Alım fiyatlarımız inşaat maliyetinin altında. Mevduat faizi seviyesinde kira üreten, kurumsal kiracılı büro katları ve binaları almaya devam edeceğiz. Her yıl yüzde 8 seviyesinde temettü dağıtmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki günlerde 13.5 milyon TL'lik diğer bir alımı daha duyuracağız.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER