Tehlikesiz turizm sertifikasında yetkilendirme

Deneme hizmeti sağlayıcısı TUV Rheinland Türkiye güvenli turizm denetimleri ve belgelendirmesi konularında yetkilendirildi.

Tehlikesiz turizm sertifikasında yetkilendirme

Deneme hizmeti sağlayıcısı TUV Rheinland Türkiye güvenli turizm denetimleri ve belgelendirmesi konularında yetkilendirildi. Şirketin Bölüm Müdürü Volkan Çınar ve Satmak Müdürü Rıdvan Yaldızkaya, "TUV Rheinland için, turizm ve konaklama sektöründeki kendi küresel uzmanlığını Türkiye'de taşımak için mükemmel bir fırsat. Bu şekilde, salgına karşın sıhhat ve hijyen durumunun iyileştirilmesine ve turistlerin güveninin artmasına yardımcı oluyoruz" dedi.

"Güvenli Turizm Sertifika Programı" nedir?
Türkiye'nin 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı', Türkiye'de tatil yapacak bütün Türk vatandaşlarının ve uluslararası ziyaretçilerin yanı sıra yolcuların refahı ve sıhhat koşulları ile ilgili ulaşım ve konaklama konularında alınacak ayrıntılı bir dizi önlemi tanıtıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı liderliğindeki Tehlikesiz Turizm Sertifika Programı, Sıhhat Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla ve sektördeki bütün paydaşlarla işbirliği içinde geliştirildi.

Belgeyi bölge tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinde de duyuru edilecek. Tehlikesiz Turizm Sertifikasyonu logosu, doğrulanmış tesisin içindeki görünür alanlara yerleştirilecek ve tüm logolarda bulunan QR kodlar aracılığıyla bütün konuklar ve müşteriler tesisin teftiş verilerine erişebilecek. Bu şekilde, tüm süreç saydamlık kazanacaktır.

Sertifika kriterlerinin tamamı ve program dahilinde onaylanan bütün denetleme şirketleri tga.gov.tr adresinde Türkçe veya İngilizce olarak görüntülünecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER